Siemens vaatwasser (SE24260EU/12) reageert niet op reset

JoostTeigeler

  • #1
Hoi,

Mijn SIEMENS vaatwasser type SE24260EU/12 Type (Op het paneel) FD-nummer 0000-7912 is permanent aan het wassen, zodra de vaatwasser wordt aangezet. Keuze van wasprogramma heeft hierop geen effect. In het display staat dat er gewassen wordt (bovenste streepje) onder in het display een rood puntje. Als ik de machine reset, gaat het display wel op 0 (nog steeds met het puntje), maar de machine blijft doorwassen.

Iemand enig idee hoe en of dit op te lossen is?

Joost
 

JoostTeigeler

  • #2
Ik heb inmiddels de machine opengeschroeft en de printplaat bekeken, dat leek mij het meest voor de hand liggende probleempunt. Toen zag ik dit:

Afbeelding:


Detail:


Het ziet er naar uit dat er iets is uitgebrand op de printplaat (er zit een bruin onderdeel op de andere kant van de printplaat gemonteerd. Het lijkt mij dat de printplaat vervangen moet worden, maar aangezien de vaatwasser 6 jaar oud is, lijkt me dat wel een groot risico (onderdeel kost voor zover ik kan zien € 140). Ik weet niet wat hier aan vast zit en ben bang dat een nieuwe printplaat door hetzelfde probleem ook weer door zal branden, als het probleem niet in de printplaat zat. Is dat idee juist?

Joost
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Vermoedelijk een slechte soldering op de print.

Kijk eens bij Vaatwasser Bosch Silence SGS4552EU/07 verwarmt niet, waar op dezelfde plek op de printplaat dezelfde verbranding plaats heeft gevonden.

Met een beetje geluk is goed doorsolderen voldoende, maar dat moet wel gebeuren door iemand die vaker een printplaat gesoldeerd heeft.

Foto s van dat andere onderwerp (vergelijkt makkelijker):



 

Witgoedmonteur

  • #4
Is zo te zien dus een loscontact van het verwarmingsrelais machine krijgt geen temparatuursverhoging en blijft dus alsmaar wassen , opnieuw solderen en weer wat eurotjes bespaart
 

JoostTeigeler

  • #5
Bedankt voor de reacties, ik ga het (laten) proberen.

Joost
 

JoostTeigeler

  • #6
Helaas, de vaatwasser wordt wel warm (en dat werd hij inderdaad voorheen niet) en doorloopt het programma, althans in het display, maar bij nul, gaat de vaatwasser gewoon door :-(. Bij uitzetten en daarna weer aan begint hij weer vanvoren af. De vaatwasser neemt wel water in, maar pompt zo te merken niets weg.

Ook blijft de zoutindicatie aanstaan, ondanks dat ik heb aangegeven dat er geen zout bij moet (er zit geen zout meer in).

Het lijkt er op dat er meer mis is dan alleen een los contact bij het verwarmingsrelais.

Nog suggesties?

Joost
 

Co de Witgoedman

  • #7
Lijkt erop dat de electronic gesneuveld is. :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu