Siemens vaatwasser schakelt traag aan

Ericjan

  • #1
Sorry voor de vage omschrijving, ik weet niet goed hoe ik dit moet noemen. Onze vaatwasser, een Siemens type SE65560/17, FD8010, schakelt de laatste week heel traag aan.

Normaal gaat bij het inschakelen het display na een paar tellen aan met een led bij het laatst gebruikte programma en de programmaduur in het display. Nu duurt dit ineens heel veel langer. Soms moet ik zelfs de aan/uit knop nog eens uit- en indrukken voordat de machine reageert.

Bij het aanzetten hoor je wel iets aanschakelen onder in de machine, ik denk de afvoerpomp. De machine werkt verder overigens naar behoren.

Ik dacht zelf eerst aan een los contact oid, maar dat lijkt zo onwaarschijnlijk bij een ingebouwde machine? Herkent iemand dit fenomeen en heeft iemand suggesties waar ik dit kan zoeken/verhelpen?
 

Ericjan

  • #2
Vandaag de print gedemonteerd, niets op te zien. Ik hoopte eigenlijk op wat zwarte plekken die het euvel zouden verklaren, maar helaas :shock:

Inmiddels reageert de machine ook niet meer goed op de knoppen, en zie ik af en toe een minnetje in de display. Het lijkt er ook op dat de tijdsduur voor de verschillende programma's van slag is.

Kan het zijn dat de machine inschakelen met de middelste programma knop ingedrukt een status code geeft? Zo ja, dan is deze 4 bij mij. Zegt dit iemand wat?

Ik kom stilaan tot het idee dat de stuurunit naar de vaantjes is. Of herkent iemand deze grillige storingen en kan me in de goede richting wijzen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Stop maar met zoeken, magnetrons repareren is iets voor gekwalificeerde vaklui i.v.m. de risico's die er aan zitten.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Nou Jan, zeker borreltje op! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Een vaatwasser is naar mijn idee geen magnetron.
 

Ericjan

  • #5
Hihi, andere Eric... :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Nee hoor geen borreltje op maar niet goed opgelet, idd andere Eric. :oops:
 

DSR9500

  • #7
Misschien is het voedingsgedeelte van slag.
zie je evt bolle elco?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu