Siemens vaatwasser doorstroomelement lekt

Dlshad

  • #1
Vlak voor de zomer gaat onze vaatwasser voor de eerste keer kuren, hij blijft doorpompen ook met de deur geopend. We hebben een Siemens SE65M350 volledig geintegreerd. Hele apparaat gedemonteerd, vlotter schoongemaakt, probleem verholpen. Terug van vakantie blijkt een enorme waterschade plaats te hebben gevonden. Langzaam bij iedere wasbeurt is er water onder het laminaat gesijpelt en dat heeft rustig zijn werk gedaan tijdens de vakantie. Bij thuiskomst slechte verrassing, en de vraag waar dat water vandaan was gekomen. Weer hele apparaat gedemonteerd, afdichtingsrubber van de pomp lekt, vervangen. Dit was twee weken geleden. Nu wil ik de vaatwasser opnieuw aansluiten, blijft het lekken en de tweede vlotter blijft vollopen. Bij volledige controle blijkt er nu water te lekken via het doorstroomelement onder het relais door. Kan dit een gevolg zijn van de vorige problemen, is dit nog te repareren of moet ik nu het hele element vervangen?

Zie afbeelding voor het lekkagepunt.


Bedankt voor uw hulp!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dat is geen relais maar een microschakelaar die wordt gebruikt als drukschakelaar achter een membraam welke ervoor zorgt dat verwarmen pas mogelijk is als er voldoende water en waterdruk is.
Het membraam is niet meer waterdicht en het onderdeel moet je dan in zijn geheel vervangen.
Is geen klusje wat je even doet omdat de gehele onderbodem verwijderd moet worden.
Wellicht is er iemand op het forum die het onderdeel weleens gerepareerd heeft?
Weet je 100% zeker dat het water daar lekt en niet komt van een lekkage van de kuip?
Het motorhuis lijkt vaak te lekken omdat de motor in een kuiltje ligt waar water in blijft staan en tijdens het draaien het water doet bewegen.
Waarom heeft de vlotterbeveiliging zijn werk niet gedaan?
 

Dlshad

  • #3
Wat kan de aanleiding zijn dat dit kapot gaat? Ik heb gezien dat het water uit het element spuit, daarna komt vlotter 2 omhoog en word het water weggepompt. De pomp blijft draaien zonder water. Wat kan hier de oorzaak van zijn?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Grote kans op vervuiling door nooit de vaat eerst om te spoelen onder de kraan maar met etensresten en al in de vaatwasser te zetten.
Hierdoor raakt alles verstopt en afdichting vergaan.
Dat de afvoerpomp gaat draaien is vrij logisch omdat het vlottertje water op de bodem detecteert.
 

Dlshad

  • #5
Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga een nieuw Doorstroomelement bestellen en monteren. Ik snap alleen nog steeds niet waarom er ineens zoveel water doorheen stroomt, waar dat vandaan komt en waarom het daar langs gaat. Het heeft zeker niks te maken met het verkeerd aansluiten van de bedrading?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu