Siemens inductieplaat en oven - afmetingen

Wijbe

 • #1
Hallo allemaal,

ik heb een probleempje met mijn nieuwe Siemens inductieplaat. Het blijkt dat deze plaat ietsjes dikker is dan het oude exemplaar met als gevolge dat er amper ruimte over is met de Siemens inbouwoven die daar onder zit. De inductieplaat loopt warm omdat die zijn warmte amper kwijt kan.

Stom van me dus, ik had er beter op moeten letten maar had geen idee dat het met de vorige inductieplaat ook al niet te veel ruimte was. Nu heb ik gezien dat zo'n beetje alle inbouw ovens een binnenhoogte maat hebben van 575 mm wat dus tot probleem zal leiden. Nu zag ik alleen dat Whirpool ovens een 40 mm lagere achterkant hebben waardoor er bij dat type waarschijnlijk geen problemen zal geven.

Mijn vraag nu: volgens de tekening moet er minimaal een spleet van 5 mm tussen de inductieplaat en inbouwoven zitten. Nu heb ik de oven eruit gehaald en de bovenplaat er afgeschroefd en daar blijken wat draden te lopen, een printplaatje voor de voorkant en de ventilator, voldoende ruimte dan, Als ik deze bovenplaat weg laat en de oven weer installeer tegen welke problemen kan ik dan aanlopen?

Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Alvast mijn dank.

Gr. Wjibe
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik denk dat een belletje of mailtje naar Siemens wat meer zekerheid biedt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu