Separate afzuigmotor voor twee doelen gebruiken

Sander666

  • #1
Beste lezer,

Ik heb een aparte afzuigmotor voor de afzuigkap. Deze hangt in een andere ruimte dan de keuken. Ik wil de badkamer ook graag aansluiten op deze motor. nu heb ik een T-stuk geplaatst aan de aanzuigzijde waardoor ik dus twee ruimtes (afzuigkap en badkamer) kan aansluiten.

Ik wil voorkomen dat als de badkamer de motor laat aanslaan dat de afzuigkap in de keuken ook mee doet en vice versa. Ik heb daarom twee buiskleppen besteld om te monteren. Nu wil ik het zo aansluiten dat als de badkamer de motor aanstuurt, de ene klep open gaat en als de keuken de motor aanstuurt, de andere klep open gaat. Als ze allebei de motor aan laten slaan, dan zullen beide kleppen open gaan. per ruimte zal de kracht dan wat minder zijn.

Ik vermoed dat ik met twee x relais moet gaan werken omdat ik de juiste klep wil laten bedienen door degene die motor aan laat slaan.

Iemand ideeën hoe ik dit kan doen?
 

Auto-Geen

  • #2
De bediening in de keuken stuurt de klep aan en het eindcontact van de klep stuurt de box aan. Hetzelfde doe je bij de badkamer.
 

Sander666

  • #3
Dag Auto-geen,

Ik lees je reactie en ben blij dat je blijkbaar een oplossing hebt maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt.

Dus eigenlijk de klep tussen bediening (badkamer of keuken, maakt even niet uit) en motor plaatsen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De meestel elektrische kleppen hebben een standsignalering.
Vaak 2 contacten 1 als hij open is en 1 als hij gesloten is.
Als je nu de bediening de klep laat openen en het contact voor openstand melding de ventilator laat aansturen ben je er.
 

Sander666

  • #5
Dag Headhunter,
Klinkt als een goed plan. Dat is volgens mij ook wat Autogeen bedoelde. Ik wacht de ontvangst van de kleppen af en zal kijken die of standsignalering erop zit.

Dank en groet!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Het is exact wat autogeen beschreef.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu