Schuurdak isoleren voor warmte

System7

  • #1
Hallo,

In mijn schuur heb ik een zoldering aangebracht voor de opslag van spullen. Het zijn pannen op panlatten op dakbeschot, zonder dampopen laag o.i.d. Aan de binnenkant kijk ik gewoon tegen het dakbeschot aan. Omdat het schuurdakje vrijwel de gehele dag in de zon staat wordt het 'lekker' warm op de zoldering...

Mijn vraag: wat is een goede manier om dat dak zodanig te isoleren dat de warmte weerkaatst wordt?

Dank alvast.

P.S. van mijn zolder haal ik nu de goedkope isolatieplaten (geen PS maar een soort PUR-platen) om daar glas- of steenwol-isolatie te kunnen maken; die platen zou ik kunnen hergebruiken in de schuur. Heeft dat zin? Of hebben die alleen een functie (zij het beperkt; het is maar goedkoop spul) om de warmte binnen te houden?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ja, dat heeft zin. Isolatie leverd zoiezo een besparing op, zeker als de ruimte ook verwarmd wordt.
 

System7

  • #3
Excuus, ik ben niet helemaal volledig geweest: het betreft een onverwarmde schuur. Al bestaat de mogelijkheid - ik ben er nog niet uit - dat ik een kleine elektrische kachel monteer om e.e.a. vorstvrij te houden. Maar in principe dus onverwarmd.

Het gaat me met name om de warme zomermaanden; de temperatuur loopt dan flink op onder die dakpannen... Helpen die PUR-platen ook tegen warmte van buitenaf of moet ik dan aan aluminiumfolie denken of andere spullen, en hoe monteer ik dat?

Dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Pur platen kan prima, de platen verven of spuiten met aluminumverf aan de buitenkant scheelt ook heel veel extra doordat de warmte gereflecteerd wordt.
 

Mark en 3 meiden

  • #5
Als je al jaren zonder gedaan heb ,pur platen heerlijk zou zijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu