Dwarsbalken schuurdak verhogen

Marsmellow

  • #1
Momenteel ben ik (nog steeds ;-)) aan het onderzoeken of ik op een relatief eenvoudige manier meer ruimte kan maken in onze schuur.

Het liefst wil ik dit doen door te kijken of ik een andere oplossing voor de dwarsbalken die nu in de weg zitten kan vinden. Ik stoot regelmatig mijn hoofd en dit zou opgelost kunnen worden als deze balken er niet of bv 10 cm hoger zouden zitten. Ik verwacht dat ik daar dan een andere oplossing voor moet vinden om niet teveel belasting op de muren te krijgen.

Voordat ik iemand langs laat komen om dit te bekijken ben ik nieuwsgierig hoe levensvatbaar mijn idee is en hoop ik dat jullie hier wellicht antwoord op hebben.

IMG_20220129_153924.jpg
 

Willem52

  • #2
Nee, je kunt niet de balken verwijderen. Je kunt ze misschien wel hoger leggen.
Ik zou een balk op het metselwerk leggen en deze verankeren aan de muur met balkankers of muurankers , daarna pas de eerste dichtsbijzijnde balk verwijderen en ontstane gat opvullen c.q. dichtmetselen. Deze balk gebruiken voor de volgende enz. De ruimte tussen de balken dichtmetselen. De opnieuw geplaatste balken iets vrijhouden van het dakbeschot. Laat een constructeur even kijken of dit een goede oplossing is. Een en ander is wel afhankelijk of dit een enkelsteens muur of spouwmuur is
 
Laatst bewerkt:

Marsmellow

  • #3
Het betreft een enkelsteens muur!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu