Schroeven 4.5mm springen los tijdens nacht!

Eric Reitsema

  • #21
Goede tip :) ! Ehhh, ik wil er wat plamuur over halen na montage en weer schilderen (met Tesa kunststof afplaktape). Nu heb ik wel houtvuller van Alebastine en nog een grote bus witte substantie van Knauf Renoband, maar wellicht hebben jullie een tip.


Alvast merci!

Vriendelijke groet, Fred
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #22
Voor een mooi resultaat kun je het beste een daarvoor geschikt vulmiddel gebruiken.

Andere optie is schroefgaten uitboren (als dat lukt met het restant van de schroef nog in het kozijn) en dan het gat opvullen met een deuvel en wat houtlijm en na uitharden van de lijm het geheel afzagen en glad schuren of steken met een scherpe beitel.
 

Poster

  • #23
De stangen met houders plaatsen.en de overgebleven gaatjes gewoon plamuren, schuren en weer gronden en aflakken, om een gaatje van 4/5 mm op te boren, en weer te vullen met een deuvel, heeft weinig zin, het is geen constructie verzwakking, en u krijgt de restanten van de schroef er toch niet meer uit, zonder grove beschadiging.

Grt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #24
Vaak een kwestie van goedkope bouwmarkt schroeven.

Krimp geloof ik niet in, metaal van hooguit een meter zal echt met 10 graden verschil geen halve mm krimpen en vrijwel zeker zelfs geen nog geen 0,1 mm.

Koop gewoon wat merk schroeven en ze zullen ook niet knappen.

Ik had hier zelf een konijnenhok gemaakt met schroeven van de "dat zeg ik" binnen een half jaar ook de helft van de schroeven geknapt, daarna gewoon merkschroeven gebruikt en nu 5 jaar later met dezelfde planken en balken nog steeds niet 1 schroef geknapt.

Gipsschroeven zijn niet gemaakt en te hard voor dit soort bevestigingen, ze zijn wel erg sterk maar kunnen slecht tegen zijwaartse krachten.
Vergelijk het met een staal spijker, keihard die je zelfs in beton kunt slaan maar een tikje aan de zijkant en hij breekt af.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu