Schoorsteen kanaal

Tomarkus

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum heb wel vaker berichten gelezen maar nu heb ik een vraag. Het gaat over mijn schoorsteenkanaal. Er heeft vroeger bij de vorige bewoners een gaskachel in gezeten. Nu is deze al heel lang weg. Ik ben nu aan het kijken naar een houtkachel. Maar voordat ik die aan wil schaffen wil ik weten of mijn schoorsteen kanaal nog goed is.
Ik heb 2 foto's bijgevoegd dan de binnen kant van mijn kanaal. Kan ik het kanaal gewoon zo gebruiken na evt schoorsteen laten vegen?

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zie op de foto de nodige scheuren. Dat betekent dat de schoorsteen niet rook(gas)dicht is. Dus nee, deze kun je niet meer gebruiken voor wat voor kachel dan ook.

Er zal een buis ingebracht moeten worden. Of deze enkelwandig of dubbelwandig moet worden, laat ik aan de specialisten over. Eea zal ook afhangen van de beschikbare ruimte in het kanaal.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Zo te zien is er vroeger kolen op gestookt door het stoken van gas laat de oude roetlaag los en heb je kans op lekkage,dus in dit geval is het beter om er iemand bij te halen met verstand van zaken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu