Vastzetten topsectie RVS kanaal aan originele schoorsteen

Jgvanloo

  • #1
Dag,
De afgelopen dagen heb ik de oude pijp uit de schoorsteen gehaald en die ga ik vervangen door een dubbelwandige 15 cm flexibele buis. Boven op de schoorsteen komt een topsectie: een plaat van ongeveer 40x40. Hoe kan ik die het beste vastmaken aan de originele gemetselde schoorsteen? Kan ik daar hittebestendige siliconenkit voor gebruiken?
Thnx!
Guus
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Meestal loopt de kop van een schoorsteen scheef af , dan kun bv cement gebruiken. bij een vlakke schoorsteen kun je evt gewone zure siliconenkit gebruiken soms in combinatie met bv slagpluggen.
 

Jgvanloo

  • #3
Bedankt weer GDelea, nu ben ik er bijna.

Onder in de woonkamer bestaat er een kans dat het RVS-kanaal tegen een houten plank (waarmee het gipsen plafond vast zit) aankomt.
Ik kan me voorstellen dat dit, gezien de hoge temperaturen, een gevaar oplevert.
Moet ik die plank voor de zekerheid omleiden?

Groeten weer.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Hout moet zelfs met dubbelwandige buis[met isolatie bij de meeste merken nog 5 cm vrij blijven.met gewikkeld rvs buis dus eigenlijks wel een cm of 20?.
 

Jgvanloo

  • #5
Goed dat ik het gevraagd heb! Bedankt GDea. Laatste vraag (denk ik): er loopt ook nog een cv-leiding door het schoorsteenkanaal: 22 mm met knelkoppelingen. Ik neem aan dat deze de warmte van de buis wèl kunnen verdragen?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Houdt wel rekening met een snellere corrosie van de cv buis, vooral in beroete kanalen. het rvs kanaal moet niet in contact komen net de cv leiding.
 

Jgvanloo

  • #7
Ah prima.
Toevallig zijn de stukken die tegen het kanaal aankomen koper!

Bedankt GDea,
Morgen gaat t gebeuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu