Schilderen en siliconenkit....

Marcel1962

  • #1
Wij hebben in ons huis mahoniehouten kozijnen die een lik verf nodig hebben. Probleem is dat al het glas is ingekit met siliconenkit. Ik heb mij de moeite genomen om aan de buitenzijde alle kit eruit te snijden en te vervangen door een acrylaatkit. Inmiddels ziet de buitenzijde er weer fris uit (na 3 weken werk) maar zit ik nog met de binnenzijde. Bestaat er een primer die ik over de siliconenkit heen kan strijken?
 

Toon

  • #2
Heb je wel een acrylaatkit gebruikt die geschikt is voor buiten? Normaal gesproken gebruik je beglazingskit.
 

Marcel1962

  • #3
Ik heb een kit gebruikt die waterbestendig is en geschikt voor buiten!
 

Mauzer

  • #4
Beglazingkit heeft een betere elasticiteit als acrylkit, daarom word deze normaal gebruikt...

1# voor de binnenkant heb je niet veel opties;
het zelfde als de buitenkant, kit uitsnijden en opnieuw kitten met een kit die niet op basis van siliconen is (of neutraal siliconen, die zijn wel overschilderbaar)

2# je kunt anti-siliconen aan je verf toevoegen waardoor je een betere kans hebt dat het hecht (maar meestal is het siliconegehalte in kitten veel te hoog, waardoor dit waarschijnlijk niet voldoende effect zal hebben)

3# gebruik een middel om de ergste restanten van de siliconen weg te halen (bison maakte ooit 'siliconenkit-restant-verwijderaar, maar een oplosmiddel als b.v. thinner kan ook al helpen) hiermee geef ik de 2# optie een veel betere kans...!


WEL BELANGRIJK; als het dubbel glas betreft, en deze siliconenkit is op basis van 'azijnzuur' dan kan dit schade geven aan de gekitte randen (zwarte rand) van het dubbelglas!

en geef de glaszetter op z'n donder...!


Succes...!

Maurice
 

Marcel1962

  • #5
Hallo Maurice, bedankt voor jouw reactie. Ik maak na het uitsnijden alles schoon met thinner voordat de niewe kit erin gaat. Wat die glaszetter betreft, als ik dit huis had laten bouwen en ik had zulke ramen geleverd had hij het hele zootje weer mogen terugnemen! Ze hebben eerst de kozijnen gemaakt en daarna deze wit gespoten. Daarna is pas het glas ingezet en afgewerkt met witte siliconenkit. Het zal toen best keurig hebben uitgezien maar de witte kit is inmiddels (na 18 jaar) grijs geworden en het houtwerk had een streek verf nodig...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu