Scheve zoldervloer

MartijnW

  • #1
Hallo mensen,

ben voor het eerst op dit forum, maar vast niet voor het laatst!

Ik zit met het volgende; Zit met een groot (8 bij 22 mtr) vrijstaand huis, maar een groot gedeelte is behoorlijk verzakt door een erg grote lekkage van de waterleiding enkele jaren geleden!

nu bezig met het herstellen, stiepen plaatsen en kozijnen opnieuw stellen, maar wil graag op zolder eerst de slaapkamer in orde maken. Geen logische volgorde, ben ik me volledig van bewust.

Doordat de muren zijn verzakt is dus mijn ondervloer ook zo scheef als maar kan, hoe kan ik dit het makkelijkst maar ook zo degelijk mogelijk herstellen?

lees en hoor allerlei verschillende dingen, underlayment platen over de balken en dan de houten vloer, fermacell?, triplex etc.. zelf zat ik te denken om eerst platen over de balken te leggen , daarna regels om alles recht te krijgen, dan weer een laag en daarna de werkelijke houten vloer! welk hout is het beste voor ondervloer, tips om alles recht te krijgen noem maar op!?

bvd Martijn!
 

BeeTeeWee

  • #2
Ik zou, uitgaande van meerdere centimeters verschil, om de 30 cm een regel op de vloer schroeven en die steeds vantevoren met de schaafmachine "op dikte" maken, zodanig dat alle regels waterpas liggen. Als je daarop underlayment schroeft, heb je in ieder geval weer een waterpas ondergrond.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Soms is het mogelijk de vloeren omhoog te vijzelen, dat is op afstand niet te bekijken.
Haal er een bouwkundige bij, die kan u in een half uurtje wel vertellen wat de mogelijkheden zijn.
 

Droid

  • #4
Wat houdt omhoog vijzelen in?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Door middel van hydrauliek of gewoon met stempels de hele vloer omhoog duwen, onder de balken kunnen de gaten opgevuld worden.
Met een beetje geluk kan ook de kap weer in z'n oorspronkelijke staat gebracht worden maar dat is te bekijken door de bouwkundige.
 

MartijnW

  • #6
Thnx voor de reactie(s),

De optie om de vloer volledig omhoog te brengen is misschien aanwezig, maar er zijn ook 2 grote H balken die de volledige breedte van de woning overspannen en dus rusten op de buitenmuren dus word een grote en dure ingreep en daar komt bij dat de buitenmuren nauwelijks verzakt zijn, de kap staat dus nog goed, zijn voornamelijk binnenmuren, dus lijkt me handiger om paar kozijnen opnieuw te zetten en vloer opnieuw te egaliseren.

Met de schaaf van te voren op juiste dikte brengen? is dat in de praktijk wel haalbaar? ik bedoel, is een oppervlak van 8 bij 22, op de ene plek meer verzakt als de andere. moet toch een makkelijker manier zijn?

maar als ik zo zou doen en de underlaymentplaten (dit is de beste ondervloer?) er heb liggen, dan kan ik daar overheen direkt een houtenvloer leggen oid?
 

Pepjo

  • #7
Het simpelst ( als je 5 cm omhoog kunt) : een rasterwerk (latten) op de bestaande vloer maken en deze waterpas uitvullen. Geluidsremmende isolatie ertussen en dan evt direkt je houten vloer er overheen, of eerst underlayment en dan een tapijtje.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Met fermacel vloerplaten en fermacel egalistie korrels kun je de vloer weer mooi waterpas krijgen.

Met de korrels vlak je dan de vloer waterpas uit, en daaroverheen breng je de vloerplaten aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu