Zoldervloer - egaal maken van holle baksteen vloer

freitags

  • #1
Hoi klussers,
Ik zit in een spagaat hoe mijn zoldervloer te egaliseren (vlak maken) zodat erboven laminaat kan worden gelegd. Het betreft een holle baksteen vloer waarin we onlangs een trapgat hebben gemaakt dus ik wil geen zware cementdekvloer gebruiken. Elk centimeter telt in verband met beschikbare hoogte. Ik schat in dat we ergens rond de 2-3 cm opvulling moeten krijgen om daar de ondervloer van het laminaat op te kunnen leggen. Heel egaal hoeft het daardoor ook niet te zijn. Zijn er slimme manieren om de ondervloer te leggen of bepaalde producten die licht in gewicht zijn??
Groetjes,
mance

IMG-20230525-WA0000.jpg
 

Charel

  • #2
Het beste resultaat in uw situatie lijkt me het gieten van een vloeibare zelf nivellerende egalisatiemortel.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een magnesietvloer is hier een prima oplossing voor maar dat moet je dan laten doen

bij een oude woning is zelf nivellerend niet altijd handig als het huis wat scheef staat is het vaak praktischer om juist niet helemaal waterpas te blijven
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dat je ondervloer niet heel egaal hoeft te zijn voor laminaat is een misvatting. Met een ondervloer voor laminaat kun je maar weinig opvangen en een onvoldoende vlakke vloer geeft allerlei vervelende bijeffecten.

Dus je moet juist wel zorgen voor een zo egaal mogelijke afwerking van de bakstenenvloer. Je kunt dan toe met een dunne ondervloer voor onder je laminaat en daardoor blijft de vloeropbouw zo dun mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu