Scheur hoek wc ruimte opvullen

Tukje

  • #1
Ik ben momenteel onze wc ruimte aan het opknappen. Een onderdeel daarvan is de gescheurde kitranden opnieuw zetten, maar nou loop ik tegen iets aan. Ik hoop dat jullie kunnen helpen.
Achter een van de kitnaden zit, zo lijkt het, een spouwmuur. het gat dat daar ontstaan is, is zo dik als mijn pink. Hoe vul ik deze het beste op? Gewoon weer kitten, of zou ik hem eerst met iets anders (“grote gatenvuller” of Rotband?) moeten vullen? Creeer ik dan geen koudebrug?
Of hebben jullie nog betere suggesties?

Situatie:
Links van de zit de ongeisoleerde garage, de linker muur is dus geïsoleerd. Aan de andere kant zit de keuken, rechts de trap.

BB17A33F-12C2-4647-8984-90021C2A85AB.jpeg
 

Infine

  • #2
Een flinke kitnaad is een mogelijkheid.
Je kan het ook gaan aanhelen met inderdaad b.v. rotband, maar ik denk niet dat het er mooier op gaat worden.
Het lijkt er ook op of er al eens een keer PUR in is gespoten.
 
  • Like
Waarderingen: Tukje

Tukje

  • #3
Bedankt voor je reactie! Als ik hem nu kit, is de kans dan niet heel groot dat het weer scheurt?

Klopt dat er wat pur zit, zou ik dat dan eerst helemaal weghalen? Op basis van wat ik heb weg gesneden verwacht ik dat ze eerst pur hebben gespoten, toen gekit, vervolgens laagje saus en later nog weer een keer gekit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zo maak je een goede kitnaat. De kit moet goed hechten aan de randen zodat als er beweging ontstaat de rek in het midden van de kit gaat ontstaan. Door de rugvulling is de naad daar dunner dan de hechtvlakken links en rechts. Dus is er meer elastische in de kit mogelijk.

Kitvoeg met rugvulling.jpg
 

Infine

  • #5
Geendank. Het kan altijd weer gaan scheuren, maar je hebt nu een kleinere kans aangezien de muren nu al even staan. Kit is elastisch. Stel dat je het aanheelt en vervolgens kit, als er dan wat beweging ontstaan dan scheurt je aangeheelde stucwerk ook weer. Geen aanrader dus. Ja exact, pur weghalen en vervolgens het bericht van Wgb opvolgen. Rugvulling kun je in de bouwmarkt halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu