Scheuren in plafond, hoeken

Deeb

  • #1
Hallo, elf jaar geleden is een aanbouw achter ons huis geplaatst voor een aangepaste badkamer. Er kwamen al snel scheuren langs de raamkozijn die we dichtgesmeerd hebben. De afgelopen 3 jaren vormen zich ook horizontale scheuren tussen plafond en muur. De afgelopen tijd zijn de dichtgesmeerde scheuren vergergerd en nieuwe scheuren bijgekomen, we denken zelf dat het extreem koude weer hier de oorzaak van is. Wat kunnen we hiertegen doen ?
Deeb


 

Pirke

  • #2
De aannemer even terug halen als die er was.

De scheur op de onderste foto lijkt mij een krimpscheur. Hij zit ook mooi in de hoek als ik het goed zie. Daar is verder niet veel aan te doen.

De scheuren op de 1e foto daar is wat mee aan de hand. Maar ik zie het niet goed omdat alles wit is. Zitten die scheuren in het houtwerk van je kozijn? Zijn het toevallig kunststof kozijnen?

Als dit laatste het geval is , dan denk ik (maar misschien denken anderen er anders over) dat je kozijn teveel werkt en tegen de muren en het plafond aan drukt. Lijkt mij dat het koud en te strak tegen de muren is gemonteerd en zich nu afzet tegen diezelfde muren. De druk is zeer groot ,want zelf de muur springt er van kapot.
Sluit het raam nog wel goed/is er tocht onstaan?

De oplossing hangt af van de manier van monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu