Schemerschakelaar buiten aansluiten

Henriet

  • #1

Ik wil buiten een schemerschakelaar vervangen voor een die niet goed meer funtioneerd.
Ik heb een blauwe bruine en groen gele draad.
Als ik deze aansluit op de nieuwe schemerschakelaar blauw op 'N bruin op L en de geel zwarte op load. Zie foto en dan het stroom erop zet
Klapt de aardlekschakelaar eruit...ik zal wel iets niet goed doen maar wat.? Als ik de oude weer aansluit blauw op blauw bruin op bruin en zwart ook geel/groen klap de stroom er niet af

Ik ben benieuwd
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Je gebruikt geel/groen kennelijk voor iets anders dan aarde. Dat is zoiezo niet goed. Controleer eens bij de lamp of eventueel centraaldoos welke kleuren je daar aantreft. De schakeldraad naar de lamp hoort zwart te zijn!
 

@rie

Specialist Elektra
  • #3
Bij drie aderige kabeltjes wordt de geel/groene daar nogal eens voor misbruikt :? Ben het al verschillende malen tegen gekomen. Meestal wordt de draad in de eerst volgende lasdoos dan op een zwarte opgelast.
 

Henriet

  • #4
Ik heb de blauwe op de N aangesloten de bruine op de L. De geel groene op de A. Een zwarte draad zit er niet bij.
Als ik jullie dus begrijp moeten ze anders aangesloten worden..blauw zal wel op N moeten en bruin op A en de geel groene op de L .of zal dit ook werken..? ook zal ik even in de centrale doos kijken of ik daar wat wijzer van wordt....maar moet morgen even bij licht..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu