Extra bestaande buitenlamp op huidige schemerschakelaar?

Systeem

  • #1
Hallo allemaal,

Dit is mijn eerste bezoek aan klusidee; ik zit al een tijdje met het volgende probleem: tijdens de bouw hebben we ervoor gekozen dat de buitenlamp bij de voordeur via een sensor bij schemer (en dus ook bij donker weer) automatisch aangaat. Is het mogelijk om de andere bestaande buitenlamp ook aan te sluiten op het schemergebeuren en zo ja, hoe moet ik dat aanpakken??

Hartelijke dank alvast!!

Ruitertje
 

Fiesiekus

  • #2
Hangt van 2 dingen af:
  1. de sensor moet het vermogen van beide lampen kunnen schakelen
  2. je moet bij de schakeldraad in het lamparmatuur kunnen komen (is het een geintegreerde sensor??); hangt van het soort lamp af. Dan die schakeldraad aftakken naar de andere lamp.
 

Systeem

  • #3
Alvast bedankt voor de reactie!!

Wat het vermogen betreft, geen flauw idee (ook niet terug te vinden in de bouwspecificaties), het is in ieder geval geen geintegreerde sensor, de sensor is apart geplaatst op zo'n 2 mtr. afstand van de aangesloten lamp. De gewenste aan te sluiten andere lamp zit om de hoek, dus ik vermoed dat ik in de meterkast zal moeten zoeken?

Ruitertje
 

Fiesiekus

  • #4
Nee hoor, niet in de meterkast. Als het goed is, zit er in de sensor ook een nul en een aarde. Die, samen met de schakeldraad, doortrekken vanaf de sensor of vanaf de lamp (net wat handiger is en dichterbij zit) naar de extra buitenlamp; bijv. met een kabel YMvK.
 

Systeem

  • #5
Nou, zodra het weer droog is zal ik aan de slag gaan en dan inderdaad maar hopen dat ik direct van de sensor of van de ene buitenlamp naar de andere kan; maar ook al zou dat niet zo zijn dan weet ik in ieder geval dat het mogelijk is en vind ik uiteindelijk vanzelf de juiste buis/buizen wel!

Nogmaals hartelijke dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu