Schemerschakelaar kapot ?

BartJS123

  • #1
Ik heb buiten op de schuur een lamp zitten die al een hele tijd niet meer aan gaat, er is geen schakelaar om 'm aan of uit te zetten. Het is een HOGRO WVK SS C5-9W EV WT HE . (volgens het kaartje op de zijkant) Ik dacht dat het misschien gewoon een kapotte lamp was maar die heb ik vervangen. Toen zag ik dat er een schemerschakelaar in lijkt te zitten. Ik heb de gevoeligheid eens helemaal naar 1 kant gedraaid (naar rechts richting zonnetje) zodat ie bij de minste verdonkering aan zou moeten slaan (en ook helemaal naar de de andere kant geprobeerd). Ergens gevonden dat ik de stroom er eens af moest halen en dan nog eens proberen, dus heb ik de stroom er even een tijdje afgehaald door een kabeltje los te trekken, het rode ledje op de schemerschakelaar gaat dan uit.. Het zaakje lijkt dus wel stroom te krijgen maar de buitenlamp blijft helaas uit. Zou die schakelaar kapot zijn ? of is er nog iets anders dat ik kan proberen ?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Schakelaar kapot ja.
 

BartJS123

  • #3
check.. dan ga ik maar een nieuwe kopen, dankje !
 

BartJS123

  • #4
Hmm.. het is een klemko IBE-12/HO 830062 .. maar die kan ik nergens meer krijgen , alleen nog klemko IBE-12/LI .. weet iemand wat het verschil is.. ? Lijkt iets met LED verlichting te maken te hebben. Specs zien er verder redelijk hetzelfde uit. Het viel me verder op dat het rode ledje op de schakelaar wel reageert op het afdekken van de sensor .. zou het ook nog kunnen dat de "hf-match-box" (voor de tl ?) die er in zit stuk is ?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Ja dat kan, de hf-matchbox is het voorschakelapparaat voor de tl. Als die defect is, doet de lamp het ook niet. Je zou met een multimeter even kunnen meten of de schemerschakelaar wel schakelt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu