Schema impulsrelais Hager EPN510

EchoDelta

  • #1
Hallo allen

Ben thuis druk aan het verbouwen en na het maken van een mooie bovenverdieping is het nu tijd om de verlichting op de overloop aan te sluiten. Omdat op drie plekken de verlichting bediend moet kunnen worden, raadde een vakman mij aan om te werken met een impuls- of pulsschakeling.
Alles gekocht, een Hager EPN510 relais en de schakelaars. Piece of cake, naar ik dacht. Maar de schijn bedriegt. Ik weet niet (meer) hoe alles moet worden aangesloten. Ik zoek dus een simpel schemaatje waaruit blijkt welke draden waarop moet worden aangesloten. De zoektocht op internet is nog gaande, maar ik hoop dat jullie mij willen helpen.
 

Atmoz

  • #2
Wat wil je precies bedienen?
Op 3 plaatsen het licht aan en uit kunnen maken is het meest gebruikelijke. Dit doe je met 2 wissel- en een kruisschakelaar. Hierover vind je op dit forum meer dan genoeg informatie.
 

EchoDelta

  • #3
Ik wil inderdaad de verlichting kunnen bedienen vanaf drie schakelaars, waarbij ik geen gebruik wil maken van wisselschakelaars. Maar van impulsrelais.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Dat staat toch in de gebruiksaanwijzing die erbij zit neem ik aan? Anders even afbeeldingen van Hager EPN 510 googlelen, dan vindt je vanalles.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Schema staat gewoon op hager.nl
 

EchoDelta

  • #6
Ik heb al iets gevonden, bedankt voor de aanwijzingen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu