Scheidingswand op vloer

BartS

  • #1
Hallo,

kan iemand mij advies geven over het opbouwen van scheidingswanden op een (beton)vloer.

In mijn verbouwde huis wordt de verdiepingsvloer als volgt opgebouwd: vloerbalken (75x225) - underlayment - stroken tbv geluidsisolatie - lewisplaten met 5cm beton waarin vloerverwarming.

De scheidingswandjes op deze vloer worden in hsb met gipsplaten uitgevoerd. Nu kan ik volgens mij op een paar manieren te werk gaan:

1. ribben op de vloer schroeven ter plaatste van de wanden, en daartussen de lewisplaten leggen. dan de slangen voor de vloerverwarming door de deuropeningen naar de verschillende kamers leiden.
2. lewisplaten leggen. Daarop de slangen leggen, ook ter plaatste vaqn de wanden vrijhouden, dus door de deuropeningen naar de kamers. Na het storten van het beton de ribben op de vloer bevestigen met slagpluggen en lijm.

Wat is het beste? Zijn er betere methoden die ik over het hoofd zie?

Vriendelijke groeten,
Bart
 

Martin1990

  • #2
Ik weet niet hoe lang de muur moet worden maar ik zou de muur in elementen bouwen begin met een cls op de vloer te boren (niet in de leidingen van de vloerverwarming) en op de cls de elementen op schroeven

(weet je zeker dat het beton is en niet een cementdekvloer is want dat word namelijk vaak gebruikt om de vloer af te werken voor vloerbedekking of laminaat/houten vloerdelen.
 

BartS

  • #3
Dank voor je reactie,

voorgeschreven wordt (kif)beton. Ik wil die vervolgens egaliseren en daarop de multiplanken / tegels / gietvloer aanbrengen.

Ik neem aan dat je met cls Canadian Lumber Standard bedoelt (ja, moest ik ff opzoeken). Waarom noem je dat specifiek?

Wanden zou ik dan opbouwen, beginnend met een 75x75 op de vloer te bevestigen, en daarop het geraamte met 50x75 40cm hoh, opstijven met dwarsbalkjes 50x75, isoleren met steenwol waar nodig voor het geluid en afwerken met stucplaten.
 

Martin1990

  • #4
BartS schreef:
Waarom noem je dat specifiek?
in de bouw word slc of sls genoemd omdat het afgewerkt is met een ronde kant en uit Scandinavië of canada komt die zijn dan ook standaardmaten.

ik zou de opbouw beginnen ook met 50*70 om op de vloer te bevestigen kan ook prima waaron zo dik?

hoh zou ik 30 cm doen komt beter uit met je gipskartonplaten
systeemboeren doe stijlen hoh 60 cm als de plaat 1200 breed is of 30 cm hoh als de plaat 60 cm breed is vaak wort de plaat van 1200 breed gebruikt werkt sneller en goedkoper

isolatie goedekeuze er zijn betere voor geluid maar deze is ook prima
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu