Schakelaar met timerfunctie

peysey

 • #1
Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Ik ben op zoek naar een schakelaar die ik handmatig aan kan zetten die dan een aantal uur aan gaat en daarna vanzelf permanent uit. Géén 24h schakelaar dus. Ook niet via een app. Gewoon met de hand bij de schakelaar. Mocht ik binnen enkele dagen weer willen, kan ik het weer aanzetten en dat het dan weer na een paar uur vanzelf uit gaat en uit blijft.

Heeft iemand enig idee hoe ik aan zo'n schakelaar (230V) kom? Alles wat ik bij de bouwmarkten vind, zijn tijdschakelaars die elke dag/week op zelfde tijdstippen vanzelf weer aan en uit gaan. Dat is dus niet de bedoeling.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Wat je zoekt is een trappenhuisschakelaar. Een andere optie is een pulsschakelaar met tijdrelais. Echter langer dan 30 minuten timerfunctie kan ik zo snel niet vinden.
   
  • Like
  Waarderingen: peysey

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Met een timer relais kom je een stuk verder maar dat is niet een schakelaar die je op een inbouwdoos plaatst. Een timer relais kun je op verschillende manieren aansturen (schakelaar e.d.), en ook verschillend instellen.
  Het relais zou je ergens in een kastje moeten bouwen.
   
  • Like
  Waarderingen: peysey

  peysey

  • #4
  Bedankt heren! Ik ga eens even onderzoeken wat een pulsschakelaar en een relais is. Ik heb het nooit gebruikt maar weet zeker dat het me lukt indien ik de juiste informatie heb en goed ben voorbereid. Inbouwen in een kastje vind ik niet erg. Nogmaals bedankt.

  Groeten
   

  peysey

  • #5
  Ik heb een paar tijdrelais 230V gevonden op het internet en die varieren tussen 45 - 85 euro en kunnen tussen de 0,5minuten - 100 uur schakelen. Ik heb max 8 uur nodig, dus dat is ruim voldoende! Kan ik een linkje van de tijdsrelais posten hier, zodat jullie kunnen aangeven of ik op de juiste relais doel? En zijn er standaard kastsjes hiervoor?
   

  Vonken_trekker

  • #6
  Je kunt een afbeelding plaatsen en de specificaties kopiëren.

  Is het een relais die op een din rail past? Dan zijn daar wel din mini verdelers voor te vinden, zelfs bij de rood/gele bouwmarkt.
   
  • Like
  Waarderingen: peysey

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Indien je gebruik zou kunnen maken van een timer in stekkeruitvoering, dan zou je ook de count-down functie van zo'n timer kunnen benutten. Die zit in vrijwel elke normale (goedkope) stekkerklok.

  Het enige waar je op moet letten (evtl. van tevoren handleiding downloaden) is, dat die count-down functie geactiveerd wordt door één enkel knopje op de timer. Want niets zo lastig als een combinatie van toetsen om dat te activeren.

  Zelf heb ik dat gebruikt voor de voeding van een accustofzuiger. Ingestelde tijd ca 14 uur. Pijltje bij het juiste knopje om de Count Down te starten, wel zo makkelijk als je hem maar een enkele keer hoeft te gebruiken.

  Timer met CD functie.jpg
   
  • Like
  Waarderingen: peysey

  peysey

  • #8
  Kees,

  Kijk, dit is handig. Dan heb ik geen relais nodig. 14 uur is meer dan genoeg voor mij. Kan je mij een berichtje sturen waar ik zoiets kan aanschaffen?

  Ik ben trouwens wel benieuwd naar een din rail relais in een doos monteren, puur om mee te knutselen, maar als ik een kant en klare product zoals hierboven kan kopen, ben ik gelijk klaar..
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Waarom zou ik je daarvoor een link sturen, als er overal, bij bouwmarkten en bij online verzendbedrijven dergelijke tijdschakelaars te koop zijn?

  Zoek maar eens met stekker tijdschakelklok digitaal en klik op de diverse links. In principe zouden alle klokjes bruikbaar moeten zijn, die een apart knopje CD hebben. Ik zag er ook bij die sprekend lijken op de door mij gefotografeerde klok. Die heb ik minstens 10 jaar geleden aangeschaft, waarschijnlijk gewoon in een winkel gekocht. Waar? Weet ik echt niet meer.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #10
  Goed idee, nooit geweten dat deze functie in dit soort klokjes zat.
   

  peysey

  • #11
  Een schakelaar met count down functie gekocht en klaar is Kees. Bedankt voor de tips heren!
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #12
  Bedankt voor de terugmelding! :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu