Ruimte tussen dakbalken isoleren en afwerken

Pdorn

 • #1
Goedemorgen!

Ik ben bezig met een schuur en zit met een vraag waar ik weinig informatie over kan vinden. Met logisch nadenken komen we wel een heel eind, maar toch benieuwd hoe anderen dat normaal oplossen (of voorkomen haha)Ik heb deze constructie momenteel. Aan de binnenkant komt 18mm OSB, en damp dichte folie. Aan de buitenkant komt damp open folie, rachels en Zweeds Rabat. De muren zelf worden geïsoleerd met 90mm glaswol

De ruimte tussen de dakbalken zelf is alleen wat lastiger vind ik. Want waar zet ik de folies aan vast? En waar zet ik dan het OSB aan vast? Ik vermoed dat er hier en daar nog wat klosjes moeten komen. En daarmee de vraag: hoe wordt dit doorgaans opgelost?

Alvast bedankt! Gr. Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je de isolatie op boven op de dakvloer had gelegd was je tussen de dakbalken klaar geweest. Tenzij je er een plafond in wil maken. Er staat ook een vraag op het "Forum Ventilatie kouddak" ook een oplossing.
   

  Pdorn

  • #3
  Er ligt isolatie op de dakvloer (60mm PIR). Alleen als ik deze gaten niet dichtmaak heb ik toch een enorme tochtgat en Koudebrug.

  Dak blijft aan de binnenkant open. Ik zal even zoeken naar het andere topic.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Oooh. PIR/PUR Alu. goed passend in die vakken zetten. Als het aan de buitenkant van de isolatie kan ventileren moet het goed komen.
   

  Pdorn

  • #5
  Maar dan heb ik nog geen oplossing voor het monteren van de folies en OSB? Als ik geen dampscherm plaats over al die openingen dan komt dat niet ten goede van de isolatie lijkt me?

  En als ik het OSB niet vast kan zetten in deze openingen lijkt me dat het kan kromtrekken daar tussen. Dat zou er niet zo fraai uitzien. Wellicht klosjes monteren tussen de openingen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu