Rookkanaal te smal

Murat

  • #1
Beste mensen,

Ik had een vraag, ik heb mijn openhaard eruit gesloopt om een allesbrander te plaatsen. Dit een allesbrander van 10kw.met een aansluiting van 150mm. Alleen, nu kom ik erachter dat onze rookkanaal ongeveer 110/120mm is en mijn vrouw wilt graag voor de veiligheid een pijp er doorheen hebben.Het kanaal zelf is ongeveer 8.5m hoog.

Nu is mijn vraag, mag ik hier een rvs pijp van 110mm er doorheen halen en aan de kachel aansluiten met een verloop, in acht genomen, om er een trekkap boven op te plaatsen?

Mijn gedachtegang zegt, er heeft een openhaard gezeten en tot heden gewerkt(probleemloos) en al het warmte ging door de pijp heen, nu komt er een kachel met 50% meer rendement en al het warmt blijft binnen en er gaan dus hoofdzakelijk gassen naar buiten. Zijn er andere opties en klopt mijn gedachtegang? Ik hoor graag van jullie, bedankt alvast.

Mvg,

M Deniz
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
WAT VOOR EEN ALLESBRANDER VAN 10KW ?de meeste kachels hebben een bepaalde diameter nodig, om ook zonder problemen te vullen. als het kanaal langer wordt als een bepaalde lengte dan kun je meestal volstaan met een kleinere maat./een pijp van 110 is haast 2x zo klein als een van 150. dit geeft dus meestal wel problemen of het gaat ten koste ven de capaciteit van de kachel[ minder kw].
 

Murat

  • #3
Dag GDelea,

Bedankt voor je reactie, ik heb een Clasal Rhea en de specs.heb ik opgezocht. De aansluiting is 160mm maar ik kreeg vandaag dus ook te horen dat ik het met een rookgas ventilator zou kunnen doen, maar tijdens het klussen kwam ik erachter dat er max. 100mm pijp er doorheen kan, ik vind het erg smal(dat is 50% van de aansluiting). Ik denk dat ik daar voor ga, is wel duur maar ik heb geen keus vrees ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu