Weghalen (gas)rookkanaal woonkamer en slaapkamer

Borg Queen

  • #1
Beste mensen,

Wij hebben een nieuwe woning sinds 2 dagen en we zouden graag het (gas)rookkanaal in de woonkamer en slaapkamer willen (laten) weghalen. Het is nogal een sta- in -de -weg in beide kamers. Het lijkt ook wel om de vorige bewoners er een muurtje omheen hebben gemetseld. Op zolder is het rookkanaal al weg en ook de schoorsteen is al verwijderd. Aan de tekeningen die we hebben gekregen hebben we niet zoveel. Kan iemand enig inzicht geven?

IMG_0716.JPG IMG_0712.JPG beneden.jpg boven.jpg 20230418_153712.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Van welk bouwjaar is de woning? Mogelijk zit er een asbest pijp in.

Heb je de tekeningen van de vorige bewoners of van de gemeente? Mogelijk liggen er bij de gemeente meer tekeningen.

Het enige wat zekerheid geeft is een constructieberekening.
Je kan wel zelf al een beetje kijken hoe de stenen bij de muur zitten: Staat de schoorsteen tegen de muur aan of zijn de stenen van de schoorsteen verweven met de muur.
 
  • Like
Waarderingen: Borg Queen

Borg Queen

  • #3
Bouwjaar is 1970. Wel is verder de woning geïsoleerd en liggen er zonnepanelen op het dak. Andere tekeningen zijn er voor zover wij weten niet. En het is een huurhuis, waar de vorige bewoonster vanaf het begin heeft gewoond en blijkbaar nooit iets heeft gevraagd. Wat het laatste betreft: nog geen idee. De opzichter is nog niet bereikbaar geweest. Wel hebben we al gezien dat er bij de directe buren (woning gespiegeld) niets meer zit, maar gezien de grootte zou het ook nog eens kunnen zijn dat hun afvoerkanaal daar ook zit. Ik hoop het niet.
Het lijkt er op dat hier zelf een muurtje gebouwd hebben om een gashaard dwars in te zetten. Vroeger was het beneden ook een voor-en achterkamer, met vaste kasten en een deur. Die zijn weg.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals het er beneden uitziet, lijkt het wel te kloppen met de tekening. Het steekt ongeveer 1/3 a 1/4 de ruimte in. Maar dit kan je vergelijken met hoe het bij de buren zit. Ook weet er misschien iemand meer over of er asbest kanalen in zitten.
Verder eerst overleggen met de eigenaar, die weet vast ook meer.
 
  • Like
Waarderingen: Borg Queen

Borg Queen

  • #5
Afspraak is inmiddels gemaakt en we gaan het zien. Bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu