Rolluik klappert enorm rolluik maakt lawaai

Nannke

  • #1
Goedendag allemaal,

Hopelijk vind ik hier iemand met hetzelfde probleem. Wij hebben sinds enkele tijd een rolluik genomen aan de buitenkant van ons slaapkamerraam. Als het waait zoals zeker in deze tijd het geval is, klappert het ding enorm... en dan bedoel ik echt enorm, we kunnen er gewoon niet van slapen.
Of het nu open of dicht staat maakt niet uit, vreemd want diverse buurtbewoners hebben ook een rolluik maar die hebben geen last.

Het enige verschil is dat ons rolluik de gehele lengte van het kozijn beslaat. Die van de buren heeft aan iedere zijde nog een cm of 10 open...

Ik weet niet of iemand anders hier last van heeft, en hoe hiermee is omgegaan, danwel iemand die mij kan vertellen wat er aan de hand is.

Alvast mijn dank!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
De oorzaak zal een kombinatie van de volgende zaken zijn:
afmeting van de rolluik en het type lamel wat gebruikt is.

Maar dat de rolluik ook veel lawaai maakt als de rolluik geheel opgetrokken is (dus in de kast zit) is vreemd.
De onderste lat zal waarschijnlijk klapperen, de oorzaak zou ook kunnen zijn dat het type rubber of borstel die in de geleider zit te smal is of een verkeerd type geleider.

wat detail foto's aub
 

DHWZ

  • #3
U zegt: Wij hebben sinds enkele tijd een rolluik genomen aan de buitenkant van ons slaapkamerraam.

Zijn deze gemonteerd door een bedrijf????....zoja waarom neem je geen kontact met dat bedrijf,neem aan dat je garantie heb gekregen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu