Rolluik geblokkeerd

El Pinto

  • #1
Wij hebben nu voor de 3e keer dat een rolluik blokkeert. Hij is amper 30 cm naar beneden gekomen en zit nu vast.
Ongetwijfeld is de band weer naast de spoel gelopen en blokkeert ie de lamellen.

Dit kost ons elke keer € prijs verwijderd
Ik kan het zelf repareren, maar helaas hangt deze rolluik op de 1e verdieping en ik ben niet zo handig op een ladder (heb er ook geen).

Hoe voorkom ik dat dit in de toekomst weer gebeurt (het is nu 2x in 2 maanden)?? De reparateur zegt dat je daar verder niets aan kan doen.
Er een motortje in plaatsen kost volgens hem tussen de prijs verwijderd.
 

Kluske

  • #2
Hoi, El Pinto

Controleer eens of het gat door het kozijn waar de optrekband naar buiten gaat ook recht tegenover de band spoel zit is dit niet het geval verander dit dan want dat is waarschijnlijk jullie probleem.
 

El Pinto

  • #3
Dank voor je reactie maar zoals ik al zei: "helaas hangt deze rolluik op de 1e verdieping en ik ben niet zo handig op een ladder (heb er ook geen)."

Vandaag is het weer gerepareerd en vrijdag zal de rekening wel weer op de mat vallen...

De reparateur kon het ook niet bevatten.

Maar opnieuw is enkel het gevolg opgelost, maar niet de oorzaak.

Kan het zijn dat de rolluik te hard c.q. te ver wordt opgetrokken waardoor deze even klemt en bij het laten vieren van de band, deze naast de spoel geraakt?
 

Kluske

  • #4
Hallo El Pinto, op je vraag kan ik zo geen antwoord geven, ik ben niet bekend met de situatie om een passend antwoord te geven. Dit zul je dan toch met de desbetreffende monteur cq bedrijf moeten overleggen hoe dit steeds mogelijk is.
 

Trappist

  • #5
Ik heb wel eens gezien dat er verschillende breedtes band in de handel zijn; in dit geval (gezien de locatie) zou ik echter kiezen voor elektrische bediening, kost iets meer maar dat zou het probleem wel in één keer oplossen.

De positie van het gat in het kozijn is vaak niet eenvoudig te verplaatsen, de kans dat dit het probleem permanent oplost lijkt mij vrij klein :?
 

PdeBruine

  • #6
Misschien moet je eens vragen of je geen garantie op je reparatie hebt! Het lijkt me niet normaal dat als je iets laat repareren en het gaat binnen een maand weer stuk dat dat dan geen garantie is.
 

Beri

  • #7
Hallo El Pinto,

Als je nu toch niet aan een elektrische bediening wilt, dan moet je de reparateur vragen een arreteerplaat te zetten tussen de bandschijf en het rolluikpantser. Het band kan dan nooit meer het pantser blokkeren. Zo’n ding kost maar een paar euro en kan veel problemen verhelpen. Als ik het verhaal zo hoor, er van uitgaande dat het doorvoergat naar binnen goed geboord is, dan vraag ik me twee dingen af.

Hangt het rolluik waterpas en zijnde de rolluiklamellen gearreteerd?(onderling met kapjes verbonden waardoor de lamellen niet kunnen verschuiven)

Als de lamellen namelijk niet gearreteerd zijn en het rolluik zou iets scheef hangen, dan kunnen de lamellen zich door het omhoog en omlaag gaan van het pantser, langzaam naar een kant verplaatsen. Als dat de kant is waar de bandschijf zit, dan kan dat problemen veroorzaken.

Oplossingen:

1 Bak horizontaal hangen,
2 lamellen arreteren
3 arreteerplaat monteren.

Een ander probleem, waarmee je te maken zou kunnen hebben, is dat de bandschijf te klein is. Bandschijven (de spoel dus) zijn verkrijgbaar in diverse diameters. Elke diameter is bedoeld voor een bepaalde kapmaat. Er zijn kappen van 125, 137, 150, 165, 180, 205 2n 230 mm. Daar is altijd een passende bandschijf voor. Zeker voor de kleinere kastmaten. Indien men een te kleine bandschijf inbouwt (gewoon dom of ze hadden de juiste niet meer op voorraad), dan wordt de kans groter dat het band naast de schijf gaat lopen. Al helemaal als het gat ook niet exact recht tegenover de bandschijf geboord is (wat eerder al door iemand gesuggereerd werd), dan vergroot dat het probleem nog eens extra.

Ik hoop dat je het op kunt (laten) lossen.

Aanprijzing van eigen bemiddelingsmogelijkheden verwijderd. Moderator.
Daar is dit forum niet voor bedoeld.


Groeten,

Ber.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu