Reparatie muur na lekkage

MvdS

  • #1
De muur in het trapgat liet los nadat er een lekkage was onstaan vanuit de naastgelegen douche. Ik heb de losse stukken muur verwijderd, de douche opnieuw gekit en alles goed laten drogen (> 2 maanden) maar nu wil ik het onstane gat gaan repareren. Op sommige stukken is het gat + 5 cm diep. Breedte ongeveer 40 cm

Kan ik Goudband gebruiken om deze reparatie uit te voeren of zou het gat daar te diep/groot voor zijn? Heeft iemand een goede suggestie? Alvast bedankt! Michael
 

Fiesiekus

  • #2
Ik heb de losse stukken muur verwijderd
Uit welk materiaal is de muur opgebouwd?

Als je met geelband aan de slag gaat en de stuclaag in twee delen aanbrengt, is de volgende manier voorgeschreven door een gips fabrikant.

Eerste stuclaag aanbrengen in een voorgeschreven minimale dikte, en voor het uitharden de stuclaag doorkammen met een stuc kam, of tegellijmkam. De eerste stuclaag volledig laten drogen, en daarna pas de tweede laag aanbrengen, in de voorgeschreven minimale dikte.

Vóór de eerste gipslaag, met een plantenspuit de muur bevochtigen.
 

MvdS

  • #3
Het is volgens mij prefab cement. Het is een gestucte binnenmuur van een nieuwbouwwoning (4 jaar oud). Weet niet exact welk materiaal, het is geen beton want dat zou harder zijn.
 

MvdS

  • #4
Bedankt Fisiekus; ik denk dat ik het inderdaad zo moet doen (in twee lagen). Dank je voor je tip!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Geen geelband gebruiken, maar goudband.

Geelband is voor schuurwerk. :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu