Muur reparatie / stucen

_Pim_

 • #1


Ik zou graag advies willen hoe deze muur gestuct kan worden. Er zitten wat diepere gaten in waar steen is weggehakt. Daarnaast is een groot deel van het stuc/gips weg.

Alvast dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Je gaat hier een nieuwe keuken terug plaatsen neem ik aan. Het is dan van belang dat de hoeken haaks en muren te lood staan en vlak zijn. Anders heb je straks kieren tussen je kasten en aanrechtblad. Ik zou adviseren om een goede stukadoor te bellen. Stel dat je naderhand nog tegels wilt plaatsen zul je hier ook weer gemak van ondervinden.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Als je er zelf geen handigheid in hebt om dit soort werk te doen dan moet je gebruik maken van hulpmaterialen.

  Ik heb het opgelost door latten in de dikte van de laag eerst vlak op de muur te schroeven.
  Deze zo uitvullen dat ze ook echt vlak op de muur zitten en dat alles haaks is. (even zelf een heel grote winkelhaak gemaakt van wat latten en de stelling van Pythagoras)
  Daarna de stuclaag aangebracht (ik heb roodband gebruikt) en met een aluminium rijlat alles mooi vlak gemaakt.
  Alles een uurtje laten drogen, de latten verwijdert en de sleuven die hierdoor ontstonden opgevuld en glad gemaakt met een spacmes.
  Wel even wat werk (vooral de latten recht en haaks aanbrengen) en je doet er veel langer over dan een professionele stukadoor maar toch een perfect resultaat en zuiver gladde en haakse wanden.
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
  Kan inderdaad zoals Gerrit zegt. Beginpunt zijn de neggekanten van het raam vandaar uit beginnen met meten. Deze moeten aan weerszijden gelijk zijn. Dan loopt de muur gelijk met het raam wanneer deze vlak is kun je van hier uit de 3,4,5 steek gebruiken. Is iets gemakkelijker te begrijpen dan de stelling van Pythagoras als je dit googled
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu