Advies reparatie van scheur in muur

frankvanamerongen

  • #1
Dames en heren, graag uw advies over het onstaan van een scheur in de muur.

Ons huis is gebouwd op een plaatfundering en ik heb het vermoeden dat de hele boel langzaam aan het verzakken is ivm inklinken kleigrond onder het huis. Op zich heb ik nergens ernstige problemen omdat het hele huis met de garage op de plaat staat, op 1 punt na, bij de carport. Ik vermoed dat de overkapping niet op de plaatfundering staat en dus vanwege zijn lichtere gewicht langzamer zakt dan de rest van het huis. Dat geeft een horizontale scheur op de plek waar de carport aan het huis vast zit. Scheur is behoorlijk gegegroeid de afgelopen 2 jaar. Wellicht ten overvloede: Ik denk zelf dat dit de oorzaak is van de scheur, maar ik ben geen bouwkundige en heb ook nog geen advies gehad van iemand die hier echt verstand van heeft. Mogelijk ligt de oorzaak dus anders.

Maar wat is nu wijsheid? Zal ik de muur op de scheiding van de carport/garage doorsnijden, zodat bij verder zakken van het huis de carport muur losstaat van die van de garage, zodat ie de muur niet meer kapot trekt? Iemand goede ideeen?


IMG_20230626_094837.jpg

IMG_20230626_094845.jpg
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Daar hoort inderdaad een dillatatie.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Als je er een dilatatie bijmaakt, dan moet er een latei bij onder de rollaag. Die blijft dan niet meer hangen.
 

frankvanamerongen

  • #4
Dilatatie, kende de term niet dus weer wat geleerd, dank heren :)
Ik ga er iemand voor zoeken, het inmetselen van de latei is niet mijn ding denk ik. Wel een vraag daar nog over: Met een latei verbind je de garage weer met de carport of niet? Op den duur zou die latei toch ook weer breken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu