Reparatie badkamermuur

Pogo02

  • #1
Goedendag. Ik heb bij boorwerkzaamheden een electriciteitskabel geraakt. Dit is in de badkamer. Nieuwe trekken lukte niet goed en ik had nog tegels dus heb de leiding door de muur gevolgd om te zien waar deze heen loopt (we vermoedden dat deze een rare bocht zou maken maar dat was niet het geval). Nu heb ik een kapotte muur die ik weer wil repareren (nadat ik de flexibele pijp vervangen heb). Ik heb hier weinig ervaring mee, ik hoor van sommigen roodband, maar omdat het een diep gat is (8-10 cm, ik kwam er aan de andere kant van de muur er weer uit helaas) weet ik niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Wel roodband en dan dunnere lagen? En dan inderdaad 34 uur per mm laten drogen voordat ik een nieuwe laag aanbreng zoals daarbij vermeld wordt? Moet het voorgestreken worden ergens mee? En dan neem ik aan na de laatste laag een dag of wat laten drogen voordat ik de tegels er weer op lijm? Foto toegevoegd ter verduidelijking. Het is geen draagmuur.
IMG_20221118_012627_899.jpg
 

BigBert

  • #2
Gewoon zoveel mogelijk de oude brokken erin lijmen met roodband en het oppervlak zo glad mogelijk houden. Dan de tegels ertegenaan en je ziet er niets meer van ;)
 

Ijssel87

  • #3
Volgende keer even het dekseltje open schroeven voordat je er zo dichtbij gaat boren. Dan had je kunnen zien dat dit niet had gegaan door te kijken welke kant de draden op gaan en was je toch een hoop werk bespaart gebleven.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Als dit het enige is wat je moet doen en het is de eerste keer zou ik voor grote gaten vuller poeder gaan van dat bekende merk met oranje verpakking.

Droogt veel sneller, makkelijker voor beginner te verwerken en kan in principe in 1 keer, al zal het een klein beetje krimpen dus laatste afwerklaag misschien nog nodig.
 

Pogo02

  • #5
De brokken zijn al weg, en waren vooral kleine stukjes.

De grap is dat de draden 50 cm lager uit de muur kwamen uit een buis. Pas na wegbikken van tegels kwamen we deze doos tegen. Iemand heeft dus na de bouw de boel naar beneden doorgetrokken. Daarom leek het eerst ook geen logische plek om iets tegen te komen.

Omdat roodband maar per 2cm mag viel die voor me af. De grote gatenvuller heb ik ook gezien maar had ik ook mindere reviews over gelezen qua uitharding dus was op zoek naar wat anders. Uitgekomen bij snelcement, is bedoeld om sleuven van electriciteitsdraden dicht te maken. Is alleen erg dun vlak na het aanmaken waardoor het verticaal niet blijft zitten en na 5 minuten is het hard. Practisch dus maar 2 minuten verwerkingstijd. Maar, ik maak het aan in kleine hoeveelheden en dan gaat het wel goed. Kost wel proberen en oefening, maar ik ben niet ontevreden
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Prima gedaan, de enige functie die het heeft is het dragen van de tegels.
Waarschijnlijk had je zelf in één keer met alleen tegellijm de tegels erop kunnen zetten, maar op jou manier is de kans dat dat misgaat niet aanwezig.
 

Pogo02

  • #7
Enige vraag die ik nog heb: Hoe lang wachten met tegelen? Het is in 5 minuten hard, maar niet perse droog lijkt me. Het is maar een klein oppervlak maar dus wel 10cm diep. Ik las ergens dat snelcement na een week droog genoeg moet zijn, klopt dat?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Beetje late reactie, ondertussen is het wel droog.
Heb er snel twee bekeken en bij één werd een droogtijd genoemd van 24 uur, de andere een beetje onduidelijk.
Het hoeft niet volledig droog te zijn om het te betegelen. Belastbaar is het veel sneller, bijna per direct.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu