Renovatie dakkapel

DvV

  • #1
Ik heb een vraag over mijn dakkapel.

De wangen van mijn dakkapel zijn slecht. Aan de ene zijde is dit een geverfde multiplexplaat, aan de andere zijde zit hier ook nog een plaat trespa overheen. Aan de voorzijde heb ik een raamkozijn over de volledige breedte. Onder het raamkozijn zit een multiplexplaat. Deze voorzijde is zeer slecht geïsoleerd.

Ik was van plan aan de multiplex zijde simpelweg een nieuwe plaat hout er stijf tegenaan te schroeven, en vervolgens de kopse kanten goed te gronden en te verven, en de kieren te kitten. Aan de Trespa zijde wilde ik slechts de kopse kanten aanpakken: gronden van de houtplaat erachter, trespa weer vast en kitten.

Aan de voorzijde wil ik eigenlijk ook extra isolatie aan de buitenzijde tegen de plaat aan plaatsen. Ik weet nog niet goed welk materiaal hiervoor het meest geschikt is.

Ik vraag ik me af of deze oplossingen nu wel de juiste weg zijn. Kan ik de zijplaat 'koud'plaatsen? Of moet er geventileerd worden? Wat voor materiaal kan ik aan de voorzijde plaatsen (max 4 cm dik)?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Plaats eens wat foto's.
Dan hebben wij een beter idee hoe en wat aan de voorkant en zijkanten.
 

Valkon

  • #3
Foto's zijn veelzeggend voor een antwoord op issolatie maar de trespa nooit koud plaatsen op een houten plaat ook hiertussen minimaal 10 mm houden voor ventilatie.
Trespa is een met hars geperst papier en een topcoating aan bijde zijde.
Door de hoge dichtheid van het matteriaal heeft het geen enkele issolatie waarde dus zal er aan de binnenzijde snel condens optreden bij afkoelling.
Dit matteriaal is dan bij uitstek alleen geschikt voor decoratieve binnen of buitenafwerking [ goede bastandheid tegen weersinvloeden ] en electrische spanning afscherming.

gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu