Remeha Tzerra Ace en Google NEST gen.3

Berlibur

  • #1
Hoi allemaal,

Ik tracht een Google Nest gen.3 (bedraad) aan te sluiten op een Remeha Tzerra (2018), De oude aangesloten thermostaat was een standaard type, met twee aansluitdraden (geen OpenTherm)

Op dit Forum en andere informatie vernam ik dat de Heat Link van de NEST niet goed communiceert met het OpenTherm protocol van REMEHA. De Heat Link van Google dient dus “aan/uit“ aangesloten te worden op de CV.

In de handleidingen van Remeha en NEST maak ik op dat de R-bus, waar ook de standaard thermostaat op was aangesloten, verbonden dient te worden met de contacten 2 en 3 van de Heat Link.

Na de Nest App, en alles geïnstalleerd te hebben, kan ik de temperatuur wel wijzigen, maar de CV levert geen warmte. Er zijn geen foutmeldingen op de Thermostaat of CV. Ook het aanzetten van de CV op de Heat Link lukt niet.

Voorlopig heb ik de oude thermostaat weer teruggeplaatst.. ;-(

Bronnen:Wie kan mij een goed advies geven? .-)

CB-06.jpg Heat Link Aansluitschema.jpg R-Bus Remeha Tzerra Ace.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
De aansluitingen van 2/3 van de Heatlink naar de R-Bus aansluiting zijn correct. Maar hoor je het relais in de Heatlink ook klikken wanneer de ketel aan zou moeten schakelen? Mogelijk staat in de Nest de regeling op OpenTherm of iets anders.

Je kunt het eventueel testen door met een draadje een verbinding te maken tussen klem 2 en 3 van de heatlink. De ketel moet dan aanslaan. Als dat gebeurt weet je dat het probleem aan de Nest/Heatlink zijde zit, niet aan de ketelzijde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu