Geen verwarming - Remeha Tzerra Ace 39c

Reza

 • #1
Hallo, onlangs heb ik een nieuwe woning aangeschaft met een club ketel van remeha Tzerra Ace 39c. In het huis zit ook een vloerverwarming.
Op dit moment heb ik wel warm water maar geen vloerverwarming of radiotoren die warm worden. De ketel had een te laage druk maar deze heb ik tot 2 bar aangevuld. Alles ook ontvlucht.

het probleem die ik nu ervaar is dat wanneer ik de thermostaat aanzet (tot 35graden) er niks gebeurt, ook niet op de cv ketel.
Weet iemand wat ik zelf nog kan proberen?
Wel heb ik een radiator uit het uit huis verwijderd ivm verbouwing.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Wat voor thermostaat gebruik je?
 

Reza

 • #3
Een Honeywell lyric T6
 

Rydon67

 • #4
Had precies hetzelfde probleem met deze ketel. Oplossing: 3wegklep vervangen. Kosten rond de 40,-. als je n beetje handig bent kun je dit zelfvervangen
 

Klusvragen

 • #5
@Rydon67 , Driewegklep vervangen is inderdaad makkelijk zelf te doen.Maar wel eerst de cv installatie aftappen!Anders word het een natte bende:)
Schoonmaken met een doek en WD40 en vervolgens afspoelen met afwasmiddel, afdrogen, en dan smeren met kranenvet is ook een optie maar vervangen is beter.
 

Reza

 • #6
Bedankt voor jullie reactie. Ik ga het wel in het weekend proberen. Zou dit binnen de garantie vallen? Ketel is in 2020 aangeschaft door de vorige bewoner
 

Onderhoudtje

 • #7
Als de ketel helemaal niks doet terwijl je de kamerthermostaat hoger zet dan zou ik eerst de kamerthermostaat gaan nakijken.
Als de driewegklep niet goed meer is dan probeert de ketel wel op te starten en hierdoor krijg je een foutmelding. (kan zijn warmte niet kwijt)
 

Reza

 • #8
Kleine update, zojuist heb ik de sifon er uitgehaald en gereinigd en weer ingestopt daarna de cv ketel ge reset en nu krijg ik de foutmelding E0104.

Het boekje geeft dit aan
Storing optreden van onbedoeld vlamverlies

5 keer vlamverlies:
Ontlucht de gasleiding
Controleer of de gaskraan goed geopend is Controleer de gastoevoerdruk
Controleer correcte werking en afstelling gasblok Controleer luchttoevoer en rookgasafvoer op ver stopping
Controleer op rookgasrecirculatie

Als ik de cv ketel opnieuw resetten dan gaat fout melding weg maar bij storing zie je ER 13 staan.
zijn van mening of ik nog steeds de drie weg klep moet vervangen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #9
Sifon wel gevuld met water?
Vlamverlies treed niet op bij een defecte driewegklep.
En zou dan ook geen ww moeten geven.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #10
sifon zit niet goed gemonteerd deze miet achter de borgclip vallen anders vindt er recirculatie van rookgassen plaats met als gevolg e14
 
 • Like
Waarderingen: Reza

Reza

 • #11
Dank voor de tip, moet ik de borgclip eerst naar mij toetrekken en dan de sifon indrukken?
 

Reza

 • #12
Update, sifon zat niet goed in. Daarnaast kwam ik er achter dat 1 van de 4 kabels vanuit de ketel naar de zender van thermostaat niet was aangesloten. Nu dit weer aangesloten is, is de verwarming meteen gaan werken. Nu heb ik het probleem dat hij niet uit gaat. De ketel staats nu continu aan 65 graden. De radiatoren dichtgedraaid maar de vloerverwarming blijf aan. Ik heb gescheld maar de thermostaat staats Honeywell staat uit en er brandt ook geen vlam op het scherm. Ketel blijft na het aansluiten van de 4e kabel aan. Iemand enige idee wat het probleem kan zijn?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #13
normaal is een thermostaat 2 draads aangesloten, plaats is een foto van wat u hebt aangesloten.
 

Reza

 • #14
Hij is aangesloten op het witte kasje voor de digitale thermostaat van Honeywell t6. Als ik de losse kabel, op de laatste foto eruit haal dan begint de ketel met branden. Je hoort een vlam aangaan meteen en op maar 65 graden. Als hij erin zit dan gaat hij niet meer uit. Ik heb van 65 - 35 gemaakt dan gaat hij wel uit. Als dan via de thermostaat de verwarming aanzet gebeurt er niks op de ketel ook geen vlam.

89DF5CFA-E9D4-4DE0-9FF3-9DC57E6FC1AA.jpeg 97623880-60BB-4D68-A546-03FB7641E8A6.jpeg A1F1D28D-D9A4-4E79-8555-9EE29DF5131D.jpeg 96CBF679-585F-446C-B338-7FCD023DBE40.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu