Remeha Tzerra Ace Matic 28C CW4 - icm etwist

elu

  • #1
Dag,

Ik sta op het punt een Remeha Tzerra Ace Matic 28C CW4 - icm etwist te nemen maar twijfel door de vele negatieve reviews over de wifi verbinding die steeds wegvalt.
Nu is mijn vraag, wat zijn jullie ervaringen? Is bedraad een betere optie en zo ja hoe werkt bedraad? Wat verbind je met wat?
Ik lees soms over een gateway (is bij deze ketel niet meer nodig overigens). Werkt het met een UTP kabel? En zo ja wat verbind je dan met elkaar?

Hoe weet de ketel het als ik op mijn app aangeef dat ik de temperatuur lager wil hebben? Loopt dat via de thermostaat (en de twee draadjes die uit de muur komen en naar mijn ketel gaan?) of gaat dit via de utp kabel die naar de ketel gaat?

Zijn er ook nog andere thermostaten die goed werken op deze ketel? Ik had goede ervaringen met Honeywell icm intergas in het verleden dus zat te kijken naar de T6 Lyric...

Dank voor enige info
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Verbinding tussen thermostaat en ketel verloopt bedraad.
Je verbindt de thermostaat met wifi voor gebruik met app. Als je op de app de temperatuur wijzigd, wordt dit via wifi doorgegeven aan de thermostaat, deze stuurt het bedraad door aan de ketel. Als je de draadloze versie van de thermostaat neemt werkt het iets anders, maar als je een draad naar de ketel hebt zitten zou ik niet weten waarom je draadloos zou nemen. De verbinding met wifi valt bij mij nooit weg.
 

elu

  • #3
Dag @Wilibald,

Dank voor je reactie. Dit klinkt logisch. en duidelijk.
Ikzelf ga de thermostaat ook ophangen waar nu de oude thermostaat hangt en sluit deze bedraad aan.
Het draadloze aspect van deze situatie is dat mijn telefoon draadloos (over Wifi) communiceert met de thermostaat. De thermostaat communiceert inderdaad bedraad met de ketel.

Het voordeel van geheel draadloos, dus en telefoon <-> thermostaat en thermostaat <-> ketel is dat je dan de thermostaat overal neer kan zetten / hangen.

Persoonlijk wil ik hem juist op een vaste plek hebben en zeker niet overal neer kunnen zetten (bevorderd kwijtraken :)). Kan me wel voorstellen dat het handig is als je hem overal neer kan hangen en geen rekening hoeft te houden met de plek waar die twee draadjes uit de muur komen. Echter lees ik dus over die setup (denk ik) veel problemen. Door bepaalde materialen in muren en/of obstakels tussen de termostaat en de router kunnen verbindingsproblemen ontstaan. Kan ook zijn dat mensen hem door die vrijheid op plekken hangen waar de verbinding minimaal is.

Anyways ik lees daar veel verhalen over op meerdere sites. Kan de commerciele verkoop van thermostaten sites hier niet delen denk ik doe b.v. even deze. https://www.kieskeurig.nl/thermostaat/product/3333248-remeha-etwist/reviews

Ik heb gebeld met een verkooppunt van ketels en die gaven aan dat het lag aan een slechte productielijn van de etwist. Ze erkenden dat ze daar veel klachten over hebben gehad. De laatste maanden horen ze nagenoeg niks meer erover.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Het is niet de bedoeling om een thermostaat telkens te verplaatsen. De moderne thermostaat is zelflerend, hij zal de aanwarmingstijd steeds beter leren als hij langere tijd hangt, als hij constant verplaatst word zal het nooit goed functioneren.
 

elu

  • #5
Das helemaal waar natuurlijk. Het voordeel is dan dus dat je hem eenmalig ergens neer kan hangen zonder rekening te hoeven houden met de plek van de oude thermostaat.

Ik snap dan niet zo goed wat hier de bedoeling van is t6r-slimme-thermostaat-tafelstandaard-t6r-slimme-thermostaat-antraciet
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
dat is als er geen kabel meer aanwezig of defect is naar de ketel, dan kun je zonder hak en breekwerk een draadloze thermostaat toe passen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu