Remeha quinta 28C instellen Honeywell round Clock deluxe

Tomjan9687

  • #1
Hoi, heb een vraagje,ik weet niet of dit dom klinkt? :roll: :?: maar heb pas Een nieuwe thermostaat gekocht omdat die andere Celcia 15 modulerend is En het niet warm wordt ( verwarmingen wel maar in huis merk je het niet echt omdat het een huis is uit 1960-1965) en heb nu een Honeywell round Clock deluxe gekocht , alleen hoe kan ik instellen dat als je hem hoog zet Dus 24-25 dat ie meteen vollop gaat branden ? ivm laaglast.



Gr Janto
 

Ceeshobby

  • #2
Als het goed is gaat de ketel na 2 minuten pas vol uit branden.
De ketel brand nooit gelijk vol uit.
Heb je de thermostaat goed aangesloten? vaak moet je een insteling veranderen. Je andere thermostaat was opentherm en die je nu hebt is aan/uit. Bij moduleren blijft de ketel langer branden, er wordt gebrobeert om met zo weinig mogelijk vermogen te werken.
Waarom heb je, je thermostaat veranderd?

Succes Cees
 

Tomjan9687

  • #3
Hoi, omdat ik op fora`s gelezen had dat als je aan/uit thermostaat hebt dat De ketel vollop gaat branden (dus niet) als ik hem s`morgens aanzet dan Gaat ie aan maar blijft laag/deel last branden, en dat merk je niet ( omdat Huis slecht geïsoleerd is) dus ga ik naar de ketel en laat hem op hoog Branden. en dan is het zo warm.alleen dan is het 25 graden , dus te warm :P
Dus moet ik de thermostaat graadje lager zetten..en omdat het slecht Geisoleerd is dan zakt de temp snel, dus moet ik als het weer koud wordt Hem weer op hoog laten branden, omdat ie dat niet doet als ik via de Thermostaat instel..enig idee ? Ja dubbel glas maar dat zit er niet in :( want S`nachts is het ook een probleem dan is het bijv ( S`àvonds 23 graden, en Dan zet ik hem voor de nacht op 18-15 maar doordat het slecht geïsoleerd is En de ketel op een laag pitje gaat branden, passeert ie 18 graden en daalt De temperatuur, met als gevolg dat de ketel hele nacht door blijft branden en s`morgens ijskoud is (als het vriest s`nachts). bij normale buitentemp blijft ie op 18 staan :)
 

Xr8

  • #4
Bij deze ketel hoef je voor de thermostaat geen instellingen te veranderen. De modulerende thermostaat zit op de klemmen 1 en 2 aangesloten. Daar mag je geen aan/uit thermostaat op aansluiten!!!!

De aan/uit thermostaat dient aangesloten te worden op de klemmen 3 en 4. Overigens zal de ketel bij een modulerende thermostaat ook harder gaan branden als de installatie goed is. Ik denk zelf dat de ketel te warm retour water terug krijgt, daardoor een klein delta T meet en niet harder gaat stoken. Vaak kun je eea oplossen door radiatoren dicht bij de ketel te gaan knijpen. Een handdoek radiator dichtbij de ketel aangesloten kan dit soort problemen veroorzaken is mijn ervaring.

Zoals Cees aan aangeeft de ketel begint nooit voluit, eerst op laaglast en zal daarna langzaam aan op moduleren.

Succes.
 

Chathanky

  • #5
Kijk even in de installatiehandleiding van je ketel.
Daar staat een boosterfunctie in beschreven. Dit versnelt het aanwarmen van je woning.

De thermostaten onderling zullen weinig ander gedrag vertonen.
 

Xr8

  • #6
Even nagekeken. De ketel zal eerst minimaal 3 minuten op laaglast stoken. Dit kun je onder parameter G veranderen naar 0 minuten. Of dit de oplossing is? Normaal gesproken zul je dit eigenlijk niet merken.

Ook kun je het laaglast toerental veranderen. Zet je deze hoger dan zal de ketel op een hoger minimaal vermogen stoken. Parameter 7

Chathanky gaf al aan de boosterfunctie. Dit staat ook omschreven in de handleiding. Je zou parameter A. eens op 21 kunnen zetten.

Let wel op dat je goed weet wat je hier verstelt!

Succes.
 

Tomjan9687

  • #7
Hoi, bedanky voor de tips, ik zal morgen is wat gaan tweaken. ik laat jullie wel weten of het gelukt is.
 

Bernhard

  • #8
Als de waterhoeveelheid niet juist verdeeld is over de radiatoren wordt de retourtemp van de ketel te hoog en blijft de ketel op deellast branden.
Het probleem zit niet in de ketel of thermostaat maar in de radiatoren.
De radiatoren verwarmen de kamers.
Na het inregelen van de radiatoren zal de retourtemp van de ketel automatisch dalen en daardoor gaat de ketel vanzelf op het juiste vermogen branden.
mvgr Bernhard
 

Tomjan9687

  • #9
Hoi,hoe kan ik dat het beste doen ? ik denk beetje dichtdraaien ? of iets met het voetventiel ?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Heb je misschien een kleine radiator vlak bij de ketel?
Draai die dan eens dicht en bekijk het resultaat.
Verder kun je de radiatoren die dicht in de buurt van het toestel zijn ook eens dicht draaien zodat alleen de woonkamer (bijvoorbeeld) open blijft.
Kijk dan eens of hij dan ook laag blijft branden en of het toestel dan hoog branden gaat.
Zo weet je dan iig dat het aan je retour water ligt.
 

Bernhard

  • #11
Hoi Janto10,
Je kan met het voetventiel of de radiatorkraan inregelen.
Met het meten van de retourtemp van alle radiatoren zie je welke radiatoren geknepen moet worden. Deze radiatoren hebben dan een hogere temperatuur dan andere. De radiatoren in de woonkamer moeten eigenlijk helemaal open staan dan gaat het meeste water door deze radiatoren.
Om een goede meting te doen moet de ketel op 60°C gestookt worden en de kamerthermostaat op max. Dan de radiatoren met een te hoge temp inregelen. Na ca 10 min het meten en inregelen herhalen. Dit een aantal keren uitvoeren tot dat het verschil niet meer bedraagt dan 2 a 3°C, nog minder verschil mag maar dat kost heel veel tijd.
Bij een ketel temp van 60°C hoort een retourtemp van ca 45°C.
Mvgr Bernhard.
 

Tomjan9687

  • #12
Hoi, alle radiators zijn heet dus ik vermoed dat alles overal wijd openstaat, dus als dat goed ingeregelt is zou de ketel ( op moduleer stand) ook goed moeten werken ? , want ik zie als ketel op hoog staat dat er 2 graden verschil is tussen woonkmr en keuken, hoe kan ik er eigelijk achterkomen hoeveel Watt ik aan radiators heb ?, ik zal straks is de radiators dicht gelegen uitzetten.
 

Tomjan9687

  • #13
Heb net ff gekeken, blijkt dat ik dacht wat een voetventiel was, gewoon een dopje is en als ik die eraf draai is het een soort van om af te tappen..
 

Xr8

  • #14
Verschil tussen woonkamer en keuken kan veroorzaakt worden doordat in de berekeningen de woonkamer een hogere temperatuur wordt aangehouden en dus meer radiator vermogen dan in de keuken.

Succes.
 

Tomjan9687

  • #15
Hoi, heb in de keuken en in de hal de kranen dicht gedraaid en beetje open , En retour temp zoals verwacht niet meer zo snel op :) ketel is tot 71 gekomen Zonder handmatig hoog zetten :). maar heb gelezen dat je de thermostaat op Aan/uit kan zetten: Klemmen 3.4 en dan gaat ie hoog branden dus aan/uit Geen opentherm dus) maar heb ik gister gebrobeert en werkt niet, krijg je Vage storingen.en 1 kamer wordt nauwelijks warm. radiator gloeiend heet Maar je merkt het niet? misschien te lage capaciteit ? Hoe ken je daarachter Komen wat de capaciteit is van alle radiators? staat nergens op namelijk :P:P
 

Chathanky

  • #16
Zoek een radiatorfabrikant op, die heeft lijsten met vergelijkbare radiatoren en het vermogen die ze afgeven. Sommige online webshops geven ook de vermogens weer.
Zo kun je met redelijke nauwkeurigheid het vermogen bepalen.
 

Tomjan9687

  • #17
Te vroeg gejuicht, nadat het lekker warm was gister. is het weer afgekoelt, tot 22, en toen ging ie branden maar op laag pitje, heb alle radiator kranen beetje open gezet, zie je wel aan de retour temp dat die langzaam opkomt en de aanvoer snel, heb hem vanmorgen op 23 gezet maar blijft op 51 branden terwijl Code 8 Berekende inschakeltemperatuur aanvoer op 60 of soms op 90 staat, heb al verschillende dingen geprobeert, toestelregeling op 31 modulerend, werkt niet op 21 en 11 ook niet zelfde resultaat
 

Bernhard

  • #18
Hallo janto10,
Je moet eerst de radiatoren inregelen.
Wat je nu doet is gas geven en de handrem aantrekken.
Als de basis, inregelen van de radiatoren, goed is is het meestal niet nodig de regeling van de ketel aan te passen.
mvgr Bernhard.
 

Tomjan9687

  • #19
Dus ik herstel alle instellingen, en zet de radiator beneden dicht of half open, dan zou die hoger moeten branden ? Hoe gaat dat inregelen precies in zijn werking ?
Water druk is 2.0 bar
en we hebben in totaal 8 radiators waarvan 2 op de zelfde verdieping als de ketel.





Gr Janto
 

Bernhard

  • #20
Hoi Janto,
Radiatorventielen worden afhankelijk van het merk/type ingeregeld dmv een inregelsleutel, slagbegrenzing of verdraaiing van het ventielhuis.
Inregelen:
- alle ventielen openen
- keteltemp constant op +60°C
- kamerthermostaat hoog
- in een tabel de retourtemp van de radiatoren en de ketel noteren
- de radiatoren met te hoge retourtemp inregelen (knijpen)
- deze handeling na 10min herhalen enz tot de retourtemp nagenoeg gelijk zijn
- radiatoren in de woonkamer zijn meestal de grootste en moeten helemaal
open staan
mvgr Bernhard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu