Buffervat remeha quinta 28c

Gerard1955

 • #1
Buffervat remeha quinta 28c warmt op in de stand continu verlaging van de klokthermostaat Celica 20 hetgeen niet zou mogen. Op de ketel staat de opwarmtijd buffervat ingesteld op 10 uur. Dit gebeurt echter dus ook in de stand continu verlaging van de thermostaat.
 

Freekcv

 • #2
Bedoel je het ‘’ buffervat ‘’ in de ketel zelf?
 

Gerard1955

 • #3
Klopt het buffervat in de ketel, voorts staat de eco functie op aan op de celcia 20 thermostaat.
 

Onderhoudtje

 • #4
Ik snap de vraagstelling niet helemaal, blijft de ketel ongewenst branden zelf met de eco functie aan.

Worden de cv leiding onder de ketel ook warm als dit gebeurd?
 

Gerard1955

 • #5
De ketel warmt het buffervat , met de ingestelde tijd van 10 uur die op de ketel is ingesteld (fabrieksinstellingen was 2 uur) op. Het lijkt dus dat de ketel niet de instelling van de thermostaat volgt die op continu verlaging staat ingesteld. Ik zal kijken of de cv buizen warm worden als dit gebeurt maar denk dit niet daar de ketel gewoon niet moet opstarten of zie ik dat verkeerd?
 

Gerard1955

 • #6
Indien het buffervat op temperatuur is stopt de ketel met opwarmen en kijkt dan weer 10 uur verder naar de temperatuur van het water in het vat en warmt dan weer op indien nodig.
 

Onderhoudtje

 • #7
Werkt de kamerthermostaat celcia 20 verder wel goed en heeft de warmwater eco functie wel eerder gewerkt?

Op welke aansluitingen zit de celcia aangesloten in de ketel?
 

Gerard1955

 • #8
Het heeft altijd gewerkt tot afgelopen vrijdag toen onderhoud aan de ketel is gedaan, hierbij is niets verandert aan instellingen. Hierbij is alleen de brander schoongemaakt, de pakking vervangen en controle uitgevoerd aan de gassen.
 

Gerard1955

 • #9
In het scherm van de celcia 20 blijft het kraantje met de diagonale streep er door vermeld staan.
 

Onderhoudtje

 • #10
Ik kende deze kamerthermostaat persoonlijk niet, best wel een interessante na het lezen van de handleiding.

Zelf dit probleem nog niet gehad, misschien heb je wat aan de onderstaande tips wat ik zelf zou proberen.

Tijdens onderhoud wordt de ketel spanningsloos gemaakt en handmatig op hooglast en laaglast gezet om de rookgasmeting te doen. Misschien dat door het geforceerd de ketel te laten branden de communicatie in de war is geraakt. Heb je al geprobeerd om de ketel even spanningsloos te maken en zo de kamerthermostaat en de ketel opnieuw met elkaar te laten verbinden.

Mocht dit niet werken dan zou je de kamerthermostaat nog kunnen resetten en opnieuw kunnen instellen. (schrijf de programma instellingen op papier)
 

Gerard1955

 • #11
Heb afgelopen zaterdag de ketel spanningsloos gemaakt in de hoop dat het geheel zou herstellen, helaas geen effect, probleem blijft. Ik kan nog proberen om de ketel en/of de thermostaat naar fabrieksstand terug te zetten en dan beide weer opnieuw in te stellen in de hoop dat dit het probleem oplost.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #12
het buffervat bij de quinta word via een tijdprogramma opgewarmd deze is instelbaar van ik dacht 2 tot 1x in de 24 uur of je de thermostaat nou op eco zet of niet verandert er niks aan, het buffervat wordt opgewarmt zodat de wachttijd op ww niet zo lang is.
als er warmwater word gevraagd loopt de 3weg om naar de platenwisselaar en buffervat, deze is voorzien van heet water zodat de wisselaar sneller op temperatuur komt anders zou je de winterdag bij een koude installatie lang moeten wachten omdat de wisselaar bijcoorbeeld maar 30 graden is
 

Gerard1955

 • #13
Ik begrijp uit de handleiding van de klokthermostaat, de remeha celcia 20, dat indien de thermostaat naar nachtverlaging gaat deze in de eco-temp stand komt en dan het buffervat in de ketel niet opwarmt. Komt de thermostaat in de dagstand dan wordt het buffervat direct opgewarmd tot de ingestelde temperatuur van het vat op de ketel en zal daarna na de ingestelde tijd op de ketel (0-10 uur) weer gaan bijverwarmen indien nodig. Zoals jij het vertel zou dus deze thermostaat dit volgens de beschrijving wel doen maar functioneert dit niet op deze ketel?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu