Remeha calenta cw6 40 liter koud tapwater in eco stand

Els Bakker

 • #1
Goedemiddag,
Wij hebben een probleem met tapwater in de eco stand. Na een poosje douchen wordt het water koud. Pas na lang wachten er is weer even warm water maar wordt daarna weer koud. Het lijkt dan alsof hij in de eco stand alleen het 40 liter vat opwarmt en daarna stopt als deze leeg is? In de comfort stand is er geen probleem. Weten jullie waar dit aan ligt? Wij krijgen binnenkort een zonneboiler aangesloten. Ik ben bang dat we dit probleem dan ook hebben in de eco stand. Comfort stand lijkt me dan niet meer nodig? Of wordt het 40 liter vat niet gepasseerd bij een zonneboiler? Met vr gr Elisabeth
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
De ecostand zogt er normaal voor dat de voorraad niet warm gehouden word en de ketel pas gaat werken als er water gevraagd word.
Dit geeft dan een langere wachttijd voor dat er warm water is maar resulteerd normaal niet in een dalende temperatuur na 40l.Dat hoort gewoon niet.lijkt bijna alsof er in eco een douchetimer geactiveerd word, ik weet alleen niet of deze in dit type ketel zit, en of dit gekoppeld kan zijn aan de timer parameter alleen in eco mode.
Is het een Calenta of Calenta Ace?

Bij een zonneboiler word het water uit die boiler door de ketel geleid, is het water te koud dan stookt de ketel dit op naar 60 graden, is het water uit de zonneboiler warmer dan 60 graden dan blijft de ketel uit en loopt het hete water er gewoon doorheen.
 

Els Bakker

 • #3
Het is een calenta. Wij hebben dit probleem al vanaf het begin maar daarom altijd op comfort stand staan. zou het iets met een klep kunnen zijn? Vanwege de zonneboiler die straks komt maak ik me zorgen of we dan dit probleem ook weer krijgen. Wordt bij een zonneboiler de eigen boiler van 40 liter nog gebruikt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Het water uit de zonneboiler gaat door de boiler van de ketel.
Is het water te koud dan gaat de ketel.aan, is het warm genoeg dan blijft de ketel uit.
Dus als de Onnebouler niet warm is zal op eco hetzelfde probleem optreden.
 

Onderhoudtje

 • #5
Zo te horen werkt de boiler sensor nog wel, misschien dat de stromingssensor defect is.

Weet je zeker dat de ketel op eco staat, en dat je niet de warmwater functie hebt uitgeschakeld? Welke parameter heb je aangepast?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #6
Dit is normaal als je een 40L hebt. Er zit geen tapsensor of stromingsschakelaar in, warm water wordt gestuurd door de boiler sensor. Als je warmwater tapt en de sensor meet een temperatuurdaling dan zal de ketel het circuit gaan opwarmen. Als je de Eco functie aanzet, zeg je tegen de ketel dat hij de boiler niet op temperatuur hoeft te houden en zal dus niet aanspringen bij een temperatuur daling. Eco dus nooit gebruiken bij een 40L!!!!
 
 • Like
Waarderingen: Onderhoudtje

Els Bakker

 • #7
Oké bedankt! dat is verhelderend. Gaat de ketel dan straks ook (onnodig) het 40 liter vat opwarmen terwijl er nog voldoende warm water in het zonneboiler vat zit?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #8
Ja hij zal dat blijven opwarmen. Het water van de zonneboiler zal altijd door de ketel gaan, zou je de boiler laten afkoelen dan zal je eerst 40L koud water krijgen voor je warmwater hebt. Nu ga je dus eerst de 40L buffer uit de ketel boiler tappen, de zonneboiler vult die boiler dan bij met heet water. Lijkt me dus niet onnodig om de boiler op temperatuur te houden. Dit is het nadeel als je een zonneboiler op een ketel met eigen boiler aansluit.
 

Els Bakker

 • #9
in de zomer gaat de cv dus aanslaan om het 40 liter vat op temperatuur te houden terwijl er een vat gloeiend heet water naast staat. Dat klinkt niet efficiënt. Kan het 40 liter vat niet omzeild worden?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #10
Als je dit niet wilt, kan je beter een andere ketel aanschaffen zonder ingebouwde boiler.
 

Els Bakker

 • #11
Bedankt voor je reacties. Onze ketel is nu 5 jaar oud. Heb je enig idee hoeveel het ongeveer aan gas kost om de boiler op temperatuur te houden? Ik denk dat dit niet voldoende is om een nieuwe ketel aan te schaffen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu