Remeha Calenta CW6 - driewegklep halverwege?

Boukehj

  • #1
Hallo,

Zojuist stonden mijn beide dochters opeens ieder onder een koude douche. Ze stonden al een tijdje te douchen. Het komt vaker voor dat er twee douches tegelijk gebruikt worden (vandaar de CW6-ketel)
Toen ik bij de ketel aankwam, was de CV-aanvoer heet en de warmwaterleiding koud. De vv aanvoer gaf 30 graden aan, de retour 20. De CV zou mijns inziens geen warmte moeten vragen. De iSense (door omstandigheden staat die in de keuken) gaf 22.5 graden aan; doeltemp = 21.0 graden (er was gekookt).

Het display gaf '5'aan, met linksonder een radiatortje en rechtsonder een kraantje. Linksboven de 5 stond een kraantje.

Na 5 minuten stopte de ketel met verwarmen; er kon ook weer warm water getapt worden.

Enkele maanden geleden is de motor van de driewegklep vervangen. Toen stond ik onder een koude douche, waarna de ketel de hele dag het huis heeft lopen verwarmen.

Zouden jullie aanraden om dit als storing te melden, of zou ik het regulier onderhoud (op 20 maart) kunnen afwachten?
Kan ik nog iets doen om zekerheid te krijgen wat er aan de hand is?
Zou de ketel een foutmelding geven in zo'n situatie?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
De motor van de driewegklep is vervangen, maar ook het binnenwerk van de klep zelf? Als dit vast zit of te stroef gaat, krijg je deze klachten maar gaat een motor snel kapot.
Ik zou er niet mee wachten, zeker als je onderdelen zelf moet betalen.
Zo wie zo is drie weken tobben met warm water geen pretje, lijkt me.
Het aftappen en vullen van de instalatie is het meeste werk, zeker als de ketel zich niet het hoogste punt, op zolder, bevindt.
 

Boukehj

  • #3
Het binnenwerk is toen niet vervangen. En inderdaad betaal ik het materiaal zelf. Ik ga morgen de storing doorbellen.

De monteur heeft geluk: de ketel is zo'n beetje het hoogste punt van de installatie (bungalow met 1 radiator en verder alleen vloerverwarming).

De ketel is nog geen 3 jaar oud...
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Laat even controleren of wel de juiste motor is geplaatst, de motor van de avanta lijkt er sprekend op maar is niet het zelfde. Van de calenta is motor en binnenwerk 1 setje en worden niet apart geleverd.
 

Boukehj

  • #5
Hee, dat is apart. De factuur spreekt van een Remeha Actuator S59132. Is dat die voor de Avanta? Ik kom zo snel op openbare sites nergens tegen voor welke ketels dat nummer is. Het setje heb ik inderdaad gevonden: 'Remeha actuator met driewegklep S100823'
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Is inderdaad een actuator voor een avanta.
Deze is niet geschikt voor de calenta.
 

Boukehj

  • #7
Ik ben zojuist gebeld door Remeha, nadat ik vanochtend via hun website uitsluitsel had gevraagd over de artikelnummers. Remeha bevestigde dat de S59132 niet geschikt is voor de Calenta en de S100823 wel.

Nog interessanter: Remeha stelde dat mijn huidige storing te verklaren is door de aanwezigheid van de S59132 actuator. Het pinnetje gaat nl. niet ver genoeg naar beneden.

Ik voorzie een interessant gesprek met de monteur.

AvDijk en Wilibald: bedankt voor jullie reacties.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
De 2 actuatoren lijken sprekend op elkaar, alleen zijn ze helaas niet het zelfde met jouw probleem tot gevolg. Je moet het net weten. Kan begrijpen dat een collega monteur het niet weet en deze fout maakt.
Is altijd makkelijk om achter af te oordelen :wink:
 

Boukehj

  • #9
Ook dat is goed om te weten. Ik zal niet al te streng voor hem zijn ;-)
 

Xr8

  • #10
Inderdaad lekker verwarrend. Houd er wel rekening mee dat deze ketel cw6 is gedurende 10 minuten. Daarna is deze cw5, er is een kans dat cw5 niet voldoende is voor twee douches.

Succes.
 

Boukehj

  • #11
Terugkoppeling: vanochtend de storing (pas) doorgebeld. Monteur kwam vrijwel direct. Hij was niet te spreken over zijn directe collega die de verkeerde actuator had geplaatst en vond dat in zo'n geval ook het binnenwerk van de driewegklep had moeten worden vervangen.

Hij heeft dat vervolgens gedaan. Leek me nog een lastig klusje, omdat het niet makkelijk is om er goed bij te komen. De factuur was er ook meteen vandaag. Na creditering van S59132 resteerde zo'n 3 tientjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu