Remeha avanta E 6 melding

KEVANO

  • #1
Ik ben in het bezit van een Remeha avanta 28 c van de eerste generatie welke inmiddels 2,5 jaar draait .
De eerste twee jaar draaide de ketel prima en heb ik deze ketel van het voorjaar gereinigd .
Het laatste half jaar komt het steeds vaker voor dat de ketel s'morgens als ik warm water af wil tappen dit water koud blijft en de ketel een E6 storing geeft .
Na en paar maal een rest te geven werkt hij dan wel weer maar het begint erg irritant te worden .
Wat mij opvalt is dat de ketel wel ontsteekt en zie de vlam ook branden in het kijkglas .
De ionisatie geeft 0.0 aan in het display .
Normaal geeft de ketel een ionisatie van ongeveer 8,7 weer in het display .
De ionisatie pen is schoon en goed afgesteld .
Ik heb het vreet ringetje achter de trafo gezet i.v.m. extra aarding wat waarschijnlijk niet nodig is bij mijn blauwe trafo .

Imiddels heb ik een nieuwe ionisatie pen besteld om te kijken of dit helpt.

Misschien heeft iemand nog een suggestie .

Nogmaals de klacht treedt alleen op wanneer de ketel een nacht niet gebruikt is maar ook niet altijd .
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Vervang ook de branderpakking als deze hard word kan het ook ionisatie problemen geven.
 

Grashopper

  • #3
Denk ook de branderpakking. Kijk even of hiet een rood siliconen exemplaar in zit of al de verbeterde glaskoordpakking. Je hebt denk ik nog de pen met bougiedop. Dan moet je goed opletten dat je de juiste pen besteld. De huidige Avanta heeft geen bougiedop meer. De nieuwe pen kan ook niet met de blauwe trafo worden gebruitk.
 

KEVANO

  • #4
Ik ben inmiddels een week verder zonder dat de problemen zijn geweest met de ketel .Voor de zekerheid had ik reeds een onderhoudssetje besteld (s100175) welke helaas zo ver ik heb kunnen achterhalen alleen beschikbaar is voor het type van na 6-2006 met het nieuwe type ionisatiepen .Beetje jammer dat Remeha deze niet voor het oudere model heeft maar gelukkig zijn de meeste delen wel te gebruiken.Zoals gezegd DEED de ketel het een week goed maar gaf gisteren morgen weer een E6 melding waardoor ik weer 1 x moest resetten .Vanmorgen gaf hij weer een melding en wel E4 en moest hij weer 1 X gereset worden .Vervolgens heb ik de warmtewisselaar gedemonteerd en constateerde ik ook wat speling tussen de brander en het huis waar hij in gemonteerd zit.Het geheel verder gedemonteerd zodat ik bij de bruine pakking terecht kwam .Deze brokkelde bij demontage in stukken uiteen en veroorzaakt ook de speling tussen de brander en het huis .Vervolgens het geheel weer gemonteerd en inmiddels brand de ketel en wacht ik met spanning af .Zelf ben ik er wel van overtuigd dat de pakking echt niet goed was .Ik hoop dat de witte het langer vol houdt .Volgens onderhoudsschema demonteer je het geheel ook normaal niet zo ver dat je deze pakking tegenkomt bij onderhoud.Gezien ik de ketel in mei gereingd heb denk ik dat ik hierdoor de kans op storing zelf vergroot heb omdat je dan wel de warmtewisselaar demonteert en alles een beetje loskomt en zich op een iets andere stand kan zetten wat weer extra problemen geeft met een harde pakking.
Wat ik alleen niet begrijp dat ik alleen s'morgens storing kreeg als de ketel een tijdje uit gestaan heeft .
Ik laat nog wel even weten of de problemen nu echt verholpen zijn en dank een ieder voor zijn reactie en hoop dat anderen ook weer voordeel kunnen halen uit mijn ervaringen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu