Regen via balk-anker naar binnen

Ericvv

  • #1
Goede middag,

Ik lees al een tijdje verschillende onderwerpen en berichten op klusidee. Nu voor de eerste keer een uitdaging waar ik niet direct een oplossing voor heb.

Ik heb een oud huis waar ooit in het verre verleden een aanbouw is gebouwd met behulp van balken en balk-ankers. Deze balk-ankers gaan van binnenuit gezien schuin omhoog naar buiten. Zie ook de tekening. Als het regent en de wind staat recht op de gevel, dan lekt er regenwater naar binnen. De oude kit heb ik er tussenuit gehaald en beglazingskit aangebracht. Ik had voor beglazingskit gekozen omdat die toch wel flexible is en grote uitzettingen kan opvangen ( de balk zelf is ca 5 meter lang. Helaas heb ik nog steeds een lekkage. De constructie aanpassen is moeilijk omdat een 1ste verdieping op de balken rust. Hebben jullie tips over onder andere een andere kit of hebben jullie ervaring met compi-band of anderszins? Ik zet zelf te denken aan iets van hout of lood er overheen te maken om zo de doorvoer van de balk-anker af te schermen, maar dat vind ik esthetisch weer war minder.

IMG_2747.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik kan me niet voorstellen dat een anker in een half-steens muurtje ligt... Constructief heb ik ook mijn bedenkingen bij de sterkte van de ankers zelf... Waarom zijn hier geen balkschoenen toegepast?
 

Ericvv

  • #3
Bedankt Walker, voor de volledigheid hieronde een foto hoe het er uitziet. Er is een vermoedelijke HEA balk gebruikt ter versteviging die vervolgens links en rechts bekleed is met multiplex. Het anker aan de buitenkant zit een stuk hoger dan aan de binnenkant, ca 30 cm. heb nu nog geen zin om alles te demonteren om te kijken hoe het precies zit. Het lijkt er op dat het anker aan de rechterkant van de HEA balk zit en misschien dat het anker aan de buitenkant niet meer functioneel is. Geen idee
IMG_2751.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu