Water trekt langs balk bij regen

Fredgourmet

  • #1
Hoi hoi,

Ik zit met een probleem.
Ik ben bezig met het zelf bouwen van een houten schuur en nu leek alles goed, tot het vanacht heel hard aan het regenen en waaien was.
Aan de regen en wind kant van de hout schuur kruipt er water van buitenaf tussen de ringbalken en het regelwerk voor de wanden door. Dit is geen slagregen, maar echt doortrekkend vocht lijkt me?
Hieronder 2 foto''s waarop het goed te zien is dat de balken goed vochtig zijn.

Opbouw wanden als volgt (van buiten naar binnen):
1. Gevel bekleding halfhouts rabat verticaal
2. Ventilatie lat
3. damp open folie, deze zit tegen de douglas palen met butyltape vastgeplakt, maar toch kom er nog vocht achterlangs???
4. regelwerk 38x63 mm

De boeiborden vallen aan de achterzijde maar tot ongeveer de helft van mijn ringbalk, dus ze bedekken hem niet helemaal. Maar als de ringbalk dus goed nat word, met het weer van vandaag. Dan trekt het vocht dus de hoek om naar binnen.

Iemand een tip wat ik hier tegen kan doen?
Ik wil dit eerst oplossen voordat ik de wand ga dichtzetten en isoleren.

schuur nat.jpeg schuur nat 2.jpeg wand schuur.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2

Fredgourmet

  • #3
Dankjewel Walker voor je snelle antwoord.

Dat geld dan inderdaad voor de ringbalken, maar hoe verklaar je dan het vocht langs de staander? op de 2e foto? hoe kan ik dat voorkomen?

Als ik die boeiboorden zou aanpassen, dan moet ik ook de gehele daktrim aanpassen en mijn epdm verlengen rondom verwacht ik?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hoe is de nok dicht gemaakt?
 

Fredgourmet

  • #5
Hoi Jan,
Het betreft een plat dak.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
EPDM dan moet je de hoeken invouwen en daarop een daktrim aanbrengen. Dat is een lastig detail om dat goed waterdicht te krijgen. Foto?
 

Fredgourmet

  • #7
Het dak is goed waterdicht. Dit ligt er al een paar maanden op en geen lekkage. Maar hier nog een detail van de wand aan de buitenkant. Ik heb na de hevige regenbui de naden goed strak afgesneden langs de folie en dit gekit. Maar vanochtend was het toch weer nat in diezelfde hoek aan de binnenzijde. Het gebeurd alleen als het regent en hard waait zoals vannacht en vandaag. Het gebeurd ook alleen aan die zijde. Wat kan ik hier nog meer aan doen? Het lijkt me toch dat het water niet onder de kit door trekt?

74E1A8C2-EC35-4DC4-BA60-EA4CA63C15C5.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu