Radiatorkranen hogedruk stadsverwarming (Enschede)

Serellyn

  • #1
Beste allen,

Recentelijk hebben wij een verwarmingsspecialist op bezoek gehad voor een eventuele extra radiator i.p.v. de huidige incorrect aangelegde pelletkachel.
Toen hij bij ons naar de huidige radiatoren keek viel hem iets op, de meeste radiatoren hadden een verkeerde kraan. Hij bedoelde hiermee niet perse de knop, maar het binnenwerk. Hij gaf aan dat hier in Enschede de stadsverwarming een hoge druk heeft, en dat de de huidige radiatorkranen hier niet goed mee overweg kunnen. Zoals hij het uitlegde was als volgt: Door de enorme druk van de stadsverwarming en de onjuiste kranen op de radiatoren spuit het hete water met hoge druk door de radiator heen en verbruikt op die manier veel meer water dan wanneer er correcte kranen zijn gebruikt.

Nu heb ik even zitten googlen, maar gezien ik geen verstand heb van radiatoren kan ik er verder eigenlijk niets over vinden. Heeft één van jullie enig idee of dit verhaal correct is en welke kranen er dan op zouden moeten? Wij gaan meneer mogelijk inschakelen om deze vervangen, maar als ik de correcte kranen kan vinden kan ik het mogelijk ook zelf.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als het goed is heeft u een afleverset in huis, daar word het drukverschil in geregeld, de systeemdruk heeft niets van doen met de kraan.

Zit er geen drukverschil regelaar dan zou er een TA kraan op de aanvoer moeten zitten, de stadsverwarming is NL helemaal niet blij als u veel meer debiet verbruikt dan nodig.

Er kunnen dubbelinstelbare kranen geplaatst worden om de maximale doorvoer per radiator in te stellen.
 
  • Like
Waarderingen: Serellyn

Auto-Geen

  • #3
Bijna alle stadsverwarmingen hebben in de aflever sets een drukverschil regelaar van 20 kPa zitten. Standaard kranen en voetventielen kunnen hier prima mee overweg.
 
  • Like
Waarderingen: Serellyn

Serellyn

  • #4
Bedankt voor de antwoorden. Je zou verwachten dat een verwarmingsspecialist dat ook zou moeten weten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu