Radiatoren en vloerverwarming apart regelen

Diederen

 • #1
Beste klussers,

Wij hebben oud café pand gekocht met daarboven een appartement.
Wij hebben inmiddels het appartement gerenoveerd en vloerverwarming geplaatst.
Nu heb ik op de begane grond 4 radiatoren en de cv ketel (nieuw).

De radiatoren zijn antiek, maar werken wel goed en deze willen wij graag laten staan.
Nu zit ik met het probleem dat de thermostaat op de begane grond hangt en dat ik de vloerverwarming niet op een constante temperatuur krijg en hou.
Voordat het warme water in de vloerverwarming zit, worden de radiatoren beneden warm en slaat alles uit, zodra de ingestelde temperatuur is bereikt.

Nu heb ik het advies gekregen om een 2e cv ketel te plaatsen, maar dan lopen de kosten al snel op, laat staan de kosten met onderhoud elk jaar.
Nu was ik mij aan het verdiepen in wifi thermostaat knoppen op de radiatoren en een draadloze thermostaat op de 1e verdieping hangen, maar ik zou graag wat advies van jullie willen hebben, over wat jullie hiervan vinden en of jullie iets anders zouden doen.

Alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Zoek eens op etageregeling.
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie, Degooijer en Marcn.88

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Diederen schreef:
  Nu heb ik het advies gekregen om een 2e cv ketel te plaatsen, maar dan lopen de kosten al snel op, laat staan de kosten met onderhoud elk jaar.
  Onbegrijpelijk, dat wordt aangeraden om een 2e ketel te plaatsen om boven en benden apart te regelen !! Er zijn goede manieren om boven en benden aangesloten op 1 ketel goed te regelen.
   

  Diederen

  • #4
  Ja, dit vind ik dus ook, maar heb hier zelf weinig verstand van. Maar nu weet ik in ieder geval dat ik dit dus niet moet doen en dat ik richting de etage regeling moet kijken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu