Radiatoren blijven koud

Ronniethefarmer

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb wat oudere topics met hetzelfde onderwerp bekeken maar bij mij lijkt iets anders te spelen. Vandaar dit nieuwe topic.

De situatie is als volgt: ik heb een nieuwbouwwoning waar een tijd geleden de radiatoren van de muren zijn gehaald (door loodgieter) om de muren goed te kunnen stucen en latexen. Toentertijd heeft de loodgieter niet het hele systeem afgetapt, maar alleen de individuele radiatoren.

De radiatoren hangen inmiddels weer op hun plek; eentje daarvan is gedaan door de aannemer omdat hij beschadigd was, en na goed opletten dacht ik de andere radiatoren zelf wel te kunnen terug hangen. Scheelt me toch weer 100 piek voor een loodgieter dacht ik.. Blijkbaar heb ik toch niet goed opgelet.

Het volgende is namelijk het geval: de radiatoren die ik zelf heb opgehangen (eigenlijk puur het weer aandraaien van de twee grote moeren met een baco)werden in eerste instantie warm toen ik ze na bevestiging weer heb laten vollopen met water en heb ontlucht. Echter nu het moment daar is om ze ook daadwerkelijk te gaan gebruiken worden ze niet meer warm. Sterker nog er gebeurt niets op het moment dat ik ze aan zet. De radiator die de aannemer vervangen heeft doet het wel gewoon. Met mijn beperkte technische vaardigheden lijkt het alsof het koude water wat nu in de radiatoren zit niet weg kan en er dus geen warm water voor in de plaats kan komen. Ik hoor namelijk geen water stromen. Kan het zijn dat bijvoorbeeld de retourleiding nog is afgesloten? Ben ik iets vergeten?

Nog wat extra info: ik ben aangesloten op stadsverwarming. Op de begane grond heb ik vloerverwarming en die werkt gelukkig nog wel.

Wat kan er aan de hand zijn?

Bijgaand een aantal foto's van de aansluitingen:


Op deze foto het kraantje wat ik heb gebruik om te ontluchten. Ook nu komt er meteen water uit als ik hem ontlucht, ze zitten dus vol met water



Het kraantje op deze foto is gebruikt om hem af te tappen. Heb ik niets meer mee gedaan toen ik hem hev terug gehangen



Op deze foto is de thermostaatknop te zien. Bij twee heb ik deze gedemonteerd om het pinnetje te checken, maar deze steekt nog uit zoals volgens mij hoort



Waarvoor dient overigens de aansluiting achter het dopje die ik kan opendraaien met een inbussleutel

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Dat dopje moet je loshalen en de imbus die daar achter zit open draaien.
 

Ronniethefarmer

  • #3
Excuus voor de erg late reactie, maar je had gelijk door te wijzen naar dat dopje. Achteraf wel weer knap lullig dat het zo'n klein dingetje was waardoor ik dagenlang in een koud huis gezeten heb...

Ik had hem in het verleden al eens vaker open gedraaid, maar blijkbaar kost het het systeem enkele minuten voor te realiseren dat er water doorheen gepompt moet worden. Ik heb zeker 5 minuten zitten wachten en had de hoop alweer opgegeven toen ik ineens water rond hoorde pompen.

Nogmaals excuus voor de late terugkoppeling en bedankt voor je snelle reactie toenterijd!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Mooi dat het weer werkt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu