Nieuwe cv ketel: radiatoren dichts bij CV blijven koud

Lions90

  • #1
Hallo,

Maandag heb ik een nieuwe CV ketel gekregen (Ferroli Bluesense cw5) voor een huis van 125m2 met een vide. Indeling: woonkamer, trap omhoog keuken en eetgedeelte, trapje omhoog slaapkamer waar geslapen wordt, trapje omhoog Cv ketelin kamer en overige 2 slaapkamers en badkamer.

Als ik de CV ketel op 21 graden zet (huis was 20) dan wordt in de huiskamer en keuken de radiatoren wel warm en is het snel 21 graden. Echter de radiatoren op de slaapkamer en overige kamers en badkamer (dus dichtst bij de CV ketel) worden niet warm. Installateur zegt dat hij goed ontlucht heeft. Wat of hoe kan ik dit oplossen? Kan toch niet zo zijn dat ik nu met een nieuwe ketel geen warmte boven heb en dat wel had met een oude CV ketel? Bedankt

Mvg,
lions90
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bij elke nieuwe ketel moet je kijken of de installatie waterzijdig in balans is
Zeker met de moderne ketels waar in de ketel alles zo efficiënt mogelijk is is het van zeer groot belang dat de radiatoren ook goed worden afgesteld.

Uw klacht is de meest voorkomende klacht na ketelvervanging.Naast de klacht dat het maar langzaam opwarmt.

Installateur terug laten komen en zijn werk laten doen, inregelen.
 

Lions90

  • #3
Ok de installateur zegt dat hij niet weet hoe dit moet inregelen....kan niet elke installateur dat? Weet iemand een bedrij die dit wel kan?
 

Marcn88

  • #4
Nou als een installateur zegt dat hij niet weet hoe je moet inregelen vraag ik mij af of diegene wel installateur is en of de ketel wel volgens de huidige regelgeving is geplaatst zoals beugelen van rga e.d maar ik zou snel een echte installateur zoeken
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Https://www.youtube.com/watch?v=TntT__yrRyQ

Ik maak mij ernstig zorgen als een installateur niet op de hoogte is van deze vrij simpele handeling die bij elke moderne ketel van belang is om het zo zuinig mogelijk te laten werken.

Vraag me dan ook af of deze een meting heeft gedaan om te controleren of de ketel brand zoals het hoort.

Ik denk dat het ophangen vullen en wegwezen is geweest.
 

Lions90

  • #6
Hij komt nog terug dus ik zal dan vragen of hij het toch gaat inregelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu