Radiator warmt niet (goed)

LodewijkNapoleon

  • #1
Hi allemaal,

Afgelopen zomer heb ik één van mijn radiatoren vervangen. Ik heb een horizontale radiator met een aanvoer boven en een retour onder vervangen voor een verticale radiator. Die nieuwe radiator heeft een aanvoer links onder, en de retour rechts onder.Alle andere radiatoren in huis worden goed warm, behalve deze. Ik heb het systeem al een paar keer ontlucht, de CV ketel geeft aan dat de druk op 2.0 staat en de kranen op de radiator (in én uit) zijn open/dicht kranen.

Het gaat om een Thera Flat Double radiator. Dit is een tekening die ik online heb kunnen vinden omdat ik in een andere topic iets las over eenwegskleppen;Ik hoop dat er iemand nog een suggestie heeft om te proberen. Wat ik begrepen heb is dat het een circulatieprobleem zou (kunnen) zijn, omdat het paneel gedeeltelijk warm wordt. De radiator bestqat uit 6 buizen voor en 6 buizen achter. Vanaf de aanvoer worden de achterste panelen van links naar rechts warm, daarna de voorpanelen links naar rechts. Echter worden de voorste twee linkse panelen misschien 20-25 graden warm, de resterende 4 helemaal niet. Als ik mijn hand tussen de panelen/buizen steek, voel ik dat de achterkant warmer is dan de voorkant, maar ook niet gloeiend heet zoals de andere radiatoren worden.

Dit is waar de aftakkingen van de hoofdlijn af lopen.De aanvoer is tot ongeveer waar de tegels beginnen te warm om aan te raken.
De retour is slechts de eerste tien centimeter te warm om aan te raken. Ter hoogrw van de tegels is hij gewoon koud.

Ik hoop dat dit genoeg info is om iets zinnigs te kunnen zeggen; zo niet hoor ik graag wat er mist om een duidelijker beeld te kunnen geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Niet per ongeluk aanvoer en retour verwisseld?
 

LodewijkNapoleon

  • #3
Zou hij dan helemaal niet warm worden, of een klein beetje ..? Ik kan het me haast niet voorstellen gezien er netjes stickertjes zaten wat retour en wat aanvoer moest zijn, maar ik durf het niet meer met 100% zekerheid te zeggen omdat hij er al 3 maanden hangt..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de thermostaat hoog zet wanneer de leidingen nog koud zijn kunt u voelen welke pijp het eerste warm wordt, dat is de aanvoer.
 

LodewijkNapoleon

  • #5
Ik weet wel welke buis aanvoer en retour is. Op de radiator weet ik niet exact welke aanvoer en retour zijn. Excuus voor de onduidelijkheid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
De aanvoer aansluiten op het hoogste punt, dan zou het goed moeten zijn.

Zie ik nu pas maar zit die pijp onderaan echt zo scheef?
Zo ja, dan moet die waterpas gemaakt worden om de lucht uit de leiding te krijgen.
 

LodewijkNapoleon

  • #7
Ik wilde morgen eens bellen om vast te stellen dat de aanvoer en de retour in ieder geval goed aangesloten zitten.

Die knik in de buis kan een serieus probleem veroorzaken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Ja daar kan lucht in verzamelen.

draai eerst eens een aantal andere radiatoren dicht, word het dan wel warm dan zal je met waterzijdig inregelen de installatie in balans moeten gaan brengen.
 

LodewijkNapoleon

  • #9
Ik zal eens zoeken wat er met waterzijdig inregelen bedoelt wordt, maar de helft van de radiatoren zijn op dit moment dichtgedraaid ivm een verbouwing.


Een quote is overbodig, mod.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Mogelijk moeten er nog meer dicht.doe alles behalve deze ene dicht, je hebt hem toch wel ontlucht?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu