Radiator ophangen aan knieschot?

SuperNerD

  • #21
Succes! Laat nog even weten of het allemaal gelukt is, fototje van het resultaat (achter het knieschot) lijkt me ook wel leuk :wink:
 

Toon

  • #22
Persoonlijk lijkt het me ook geen probleem om de radiator er zo aan op te hangen. Je zou aan de voorkant ook nog een plaat 18mm multiplex er tegen aan kunnen schroeven. Ik geloof niet dat je radiator er dan nog vanaf komt.
 

Ljdijkstra

  • #23
OK, foto zal ik tzt even plaatsen. Maar het zal wel even duren: door omstandigheden gaan we pas eind augustus verder met verbouwen. Ik houd jullie dus even in spanning...
 

Ralph

  • #24
Dit is geen dragend knieschot, het ontbreekt daarvoor aan een dragend frame. Dit is idd gewoon ter afdekking van de leiding geplaatst en kan gewoon verwijderd worden. Ik heb de foto maar ff wat lichter gemaakt waarop dat duidelijk te zien is.
 

Ljdijkstra

  • #25
Hallo,

In augustus heb ik hier een vraag gesteld over de bevestiging van een radiator aan een knieschot.
Uiteindelijk bleek dat het knieschot onverwoestbaar vast zat. Het is niemand gelukt om het los te krijgen. Het lijkt wel alsof het is geplaatst voordat de gordingen zijn geplaatst, want de bovenkant van het knieschot zit klem tussen gording en dakplaten en de onderkant zit op de een of andere manier vastgemaakt aan de latten die achter het knieschot in de vloer zijn verankerd.

Hoe dan ook... we hadden toch ook onze twijfels bij de draagconstructie van het knieschot. Dus uiteindelijk hebben we drie stevige verticale balken geplaatst (bevestigd aan de achterkant van de onderste gording, en aan de vloer) en de drie bevestigingsbeugels van de radiator daarop gemonteerd. De radiator hangt nu een centimeter of 20 voor het knieschot; het kost ons zo dus 20 cm aan ruimte over een lengte van 1.80 meter, maar ach, onderin de schuine punt van je dak gebruik je die ruimte toch nergens anders voor.

Nogmaals dank voor alle reacties destijds. Uiteindelijk hebben we niemands advies opgevolgd, maar het was allemaal heel zinvol om onze definitieve keuze te maken.

Groeten van Luuk
 

Toon

  • #26
Maar even aan je originele topic voor de duidelijkheid. Topics gaan automatisch op slot als er 14 dagen niet op is gereageerd.

Bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu