Quooker uitbouwen tbv filter vervangen, ww afsluiten dmv mengventiel

Follyjunk

 • #1
Ik wil graag de Quooker combi+ uitbouwen om het koolstof filter te vervangen. Ik kan aan de koud water kant de aanvoer afsluiten door het kraantje van de inlaatcombinatie dicht te zetten. Kun je aan de warmwater zijde het mengventiel gebruiken om deze af te sluiten richting de Quooker ? door bv de stelschroef blauw of rood omcirkeld dicht te zetten ?

WhatsApp Image 2023-01-04 at 13.18.10.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  Je hoeft volgens mij geen koolstof filters te vervangen bij een quooker ? Waar heb je dit gehoord ? Als je het Hitec filter bedoeld is het wat mij betreft onzin want het water wordt al gefiltert bij de watercentrale. Pure commercie. Je doet je zelf meer plezier waterfilters voor de kalk te gebruiken. Hoe oud is je quooker ?

  Maar als je het graag wilt doen :
  Screenshot_20230104-200447_Acrobat for Samsung.jpg


  Zo koppel je het reservoir los.

  Overigens je hoofdkraan dicht draaien en druk van de leiding laten door koud warm en kokend even te laten lopen werkt ook altijd.

  Screenshot_20230104-200108_Acrobat for Samsung.jpg
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Hier na 10 jaar wel een complete revisie uitgevoerd op de Quooker, maar dat was ook omdat 1 kraan begon te lekken. Helaas was een los onderdeel niet meer in de juiste kleur leverbaar. Dus 2 nieuwe kranen, nieuwe kap (want ander signaal) en filter ontvangen. Moet zeggen dat de service erg goed is...
   

  Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #4
  Quooker heeft goede service. Ook wissel reservoirs, nieuwe binnenwerken enz enz. Overal nederlandse duidelijk handleiding bij, erg fijn spul om mee te werken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu