Quooker uitbouwen tbv filter vervangen, ww afsluiten dmv mengventiel

Follyjunk

  • #1
Ik wil graag de Quooker combi+ uitbouwen om het koolstof filter te vervangen. Ik kan aan de koud water kant de aanvoer afsluiten door het kraantje van de inlaatcombinatie dicht te zetten. Kun je aan de warmwater zijde het mengventiel gebruiken om deze af te sluiten richting de Quooker ? door bv de stelschroef blauw of rood omcirkeld dicht te zetten ?

WhatsApp Image 2023-01-04 at 13.18.10.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Je hoeft volgens mij geen koolstof filters te vervangen bij een quooker ? Waar heb je dit gehoord ? Als je het Hitec filter bedoeld is het wat mij betreft onzin want het water wordt al gefiltert bij de watercentrale. Pure commercie. Je doet je zelf meer plezier waterfilters voor de kalk te gebruiken. Hoe oud is je quooker ?

Maar als je het graag wilt doen :
Screenshot_20230104-200447_Acrobat for Samsung.jpg


Zo koppel je het reservoir los.

Overigens je hoofdkraan dicht draaien en druk van de leiding laten door koud warm en kokend even te laten lopen werkt ook altijd.

Screenshot_20230104-200108_Acrobat for Samsung.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Hier na 10 jaar wel een complete revisie uitgevoerd op de Quooker, maar dat was ook omdat 1 kraan begon te lekken. Helaas was een los onderdeel niet meer in de juiste kleur leverbaar. Dus 2 nieuwe kranen, nieuwe kap (want ander signaal) en filter ontvangen. Moet zeggen dat de service erg goed is...
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Quooker heeft goede service. Ook wissel reservoirs, nieuwe binnenwerken enz enz. Overal nederlandse duidelijk handleiding bij, erg fijn spul om mee te werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu