Putje overstroomt bij legen wasbak

Siebren

 • #1


Hallo
Wie kan mij helpen met het volgende probleem:
Wanneer ik de wasbak in de keuken vol water laat lopen en de stop er uit laat begint het in het putje buiten te borrelen. Vervolgens stroomt het putje over. Ook als ik de vaatwasser aanzet borrelt het. Voor de situatie zie de tekening. De buizen tot aan de standleiding zijn 80 mm na de standleiding zit het toilet en gaat de leiding over naar 110. Ik heb de standleiding nagekeken op een verstopping maar dat lijkt niet het geval. Vervolgens boven de tuinslang op de standleiding gezet om te kijken of het ging borrelen in het putje. Maar gebeurde niet, water liep prima weg. Ook toilet geeft geen problemen. Het probleem lijkt toch echt tussen het putje en de wasbak te zitten. Die buis is niet vervangen dus een verstopping kan het niet zijn. Ondanks dat de standleiding goed lijkt vraag ik me af of dit toch een be- of ontluchtingsprobleem kan zijn. En belangrijker: hoe los ik dit op?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk E

  • #2
  Als ik het zo begrijp zit die 80 mm leiding (bijna) helemaal verstopt, ik zou hem eens goed (laten) reinigen met de juiste apparatuur bv. veren met vuilfrees of hogedrukspuit.
   

  Siebren

  • #3
  Klopt! Heb vanavond de leiding opengemaakt en inderdaad, in het oude deel, vlak na de aansluiting van de wasbak zat de 80mm buis nagenoeg dicht. Hogedruk erop gezet en klaar. Buis is schoon en alles loopt weer als vanouds.

  Dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu