Problemen met open gashaard

Elwin

  • #1
Hallo,

Ik heb een open-gashaard (zonder glas) en heb een ventilatiegat onder het gasblok naar de kruipruimte toe voor luchtaanvoer.

Normaal gesproken heb ik de waakvlam uit. Wanneer ik de gashaard aan wil doen, moet ik een hendel overhalen zodat een klep in de afvoerpijp opengaat. Als ik deze hendel niet overhaal, is er geen gasaanvoer.

Nu heb ik twee problemen. Ik haal de hendel over en druk de piezoknop in, zodat ik de waakvlam kan ontsteken. Normaal hoor je het gas lopen, maar ik hoor geen gas lopen. Soms na lange tijd wachten hoor ik een klik en dan lukt het wel. Of soms lange tijd wachten en blijven proberen. Dus probleem is dat ik geen gas hoor stromen.

Het andere probleem. Wanneer de gashaard brandt en iemand de buitendeur (in zelfde vertrek als waar de gashaard staat) openend en weer sluit, gaat de gashaard uit. Waarom gaat de gashaard iedere keer uit. Is natuurlijk lastig wanneer je vrienden op bezoek hebt die af en toe buiten willen roken. Kan ik iedere keer de gashaard weer aan doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer heeft de haard onderhoud gehad ?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Is dit een haard met afstandsbediening?
zo ja, vervang dan eens de batterijen van de ontvanger....

waakvlam door luchtverplaatsing uit...is vaak de waakvlam
te zwak, kan door vervuiling of afstelling
 

Elwin

  • #4
Onderhoud 2 jaar geleden (hij brandt af en toe in het weekend)

Ik heb geen afstandsbediening. Moet handmatig de hendel overhalen.

Dus dat de waakvlam uitgaat, heeft mogelijk te maken met een te zwakke waakvlam.

En waarom gaat ie zo slecht aan? Lijkt meer een beveiligingsprobleem....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik vermoed dat de waakvlam vervuild is, maak die eens schoon, hij moet met een mooie blauwe vlam branden.
 

Elwin

  • #6
Probleem van slecht aan willen is verholpen. Bleek dat het pinnetje van de waakvlamonderbrekingsklep niet helemaal uit kwam zetten. Paar keer in gedrukt en probleem is voorbij.

Weet alleen niet waarom nu soms de openhaard uit gaat wanneer een buitendeur wordt geopend. Heb om te proberen alle ventilatierooster eens dicht gedaan. Mogelijk iets met vacuum dacht ik, maar zelfs nu gaat ie niet uit. Da´s niet het probleem dus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu